Vízilabda: Golopencza Szonja remekelt az ifjúsági bajnokság döntőjében

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.05. 20:15
Címkék
Az UVSE 17 éves vízilabdakapusa, Golopencza Szonja a döntőben 92%-os védési hatékonysággal járult hozzá csapata ifjúsági bajnoki címéhez.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap este az UVSE fölényesen, 17–2 re legyőzte a Szentest a leány ifjúsági vízilabda-bajnokság margitszigeti nyolcas döntőjének fináléjában, és veretlenül érdemelte ki az aranyérmet.beszámoltunk, vasárnap este az UVSE fölényesen, 17–2 re legyőzte a Szentest a leány ifjúsági vízilabda-bajnokság margitszigeti nyolcas döntőjének fináléjában, és veretlenül érdemelte ki az aranyérmet.

A szembetűnő különbséghez hozzájárult, hogy a Szentes nem igazán találta a formáját, az UVSE pedig a korosztályos és felnőttválogatott játékosaival végig koncentráltan, nagy elánnal játszott. De még ezzel együtt is alakulhatott volna szorosabban az eredmény, ha az UVSE kapujában nem parádézik Golopencza Szonja. A 17 éves, korosztályos válogatott kapus ritkán látható,

92%-os védési hatékonysággal zárta a döntő mérkőzést,

ami jelen esetben azt jelenti, hogy a kapujára tartó 13 lövésből 12-t megfogott, ráadásul két ötméterest is hárított.

Golopencza Szonjának nagyon nehéz volt gólt lőni az ifi bajnoki döntőben Fotó: Palágyi Barbara

A sokra hivatott hálóőr a döntő után széles mosollyal az arcán, aranyéremmel a nyakában fogadta a gratulációkat, és elsősorban a társainak mondott köszönetet a figyelemreméltő teljesítménye kapcsán.

„Nem gondoltam, hogy a döntőben ilyen simán tudunk nyerni, de felkészültünk a mérkőzésre – mondta Szonja. – Én, mint kapus, külön is elemeztem a Szentest, a lövőket egytől egyig megnéztem a meccs előtt. A csapattal nagyon elégedett vagyok, hiszen többnyire meg tudtuk azt csinálni, amit az edzőnkkel, Áts Bercivel elterveztünk. A védekezésünk különösen jó volt. Szinte végig zónáztunk, és a lövéseket, amelyeket kellett, ki tudtam védeni vagy a lányok kiblokkolták.”

Golopencza Szonja a hazai női vízilabda egyik legígéretesebb kapusa Fotó: Nyolczas Ivett

A lilák felnőttegyüttesében Magyari Alda mögött második számú kapusnak számító Szonja az UVSE leány ifjúsági csapatának évadáról úgy fogalmazott, hogy:

„Mindegy, hogy ki volt az ellenfél, mi mindig igyekeztünk a legtöbbet kihozni magunkból. Komolyan vettük az összes meccsünket.

Nemcsak nyerni akartunk, hanem minél több gólt szerettünk volna szerezni, és minél kevesebbet kapni.

Összességében úgy gondolom, hogy a védekezésünk volt a kulcsa jó szereplésünknek.”

Szonja számára a nyáron a korosztályos válogatottban folytatódik a munka. Nagy célja, hogy bekerüljön az U20-as világbajnokságra utazó keretbe. Nem lesz könnyű dolga, mert két posztriválisa a felnőttválogatott Neszmély Boglárka és Torma Luca.

(Kiemelt képünkön: Golopencza Szonja Fotó: Nyolczas Ivett)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik