Úszás: világbajnoki névsorolvasás előtt

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 17:16
Címkék
Le már nem lehet kerülni róla, felkerülni azonban még igen – csenghet sokak fülében vissza Sós Csaba úszókapitány mondata, amellyel pár hete lezárta az első alkalommal 23 nevet tartalmazó listáját a nyári világbajnokságon induló magyarokról. A lajstrom június első napjaiban véglegesül.

Sopron három napra bizonyosan a hőség városává válik június első hétvégéjén, függetlenül attól, hogy forró előnyári idő uralja-e majd az idő tájt a nyugat-magyarországi települést. Merthogy az izgatottságtól gyaníthatóan eleve túlfűtöttek lesznek azok a medencés úszóink, akik ott akarnak lenni a Fukuokában esedékes júliusi felnőtt vébén, ezért pedig az utolsó válogató viadalon kell meggyőző teljesítményt nyújtaniuk ahhoz, hogy bekerülhessenek a vb-csapat tagjai közé.

Június negyedikén este kihirdetem a végleges világbajnoki csapatot

– nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány honlapunknak, amikor a soproni kvalifikációs eseményről kérdeztük. – Tehát aznap lezárjuk a listát...

Már biztos résztvevője a nyári világbajnokságnak Pádár Nikolett is, aki 200 gyorson harcolt ki rajtjogot magának Forrás: MÚSZ

A viadalon nem csupán a japán „utasjegyzékre” még rákerülni akarók rajtolnak, a kapitány elmondása szerint a vb már biztos szereplői közül is többen csobbanni fognak a Lőver Uszoda 50-es medencéjében.

„Kiváló versenyzési lehetőséget kínál a soproni, kevés ilyen komoly viadal van, most pedig

itt van egy, a világszövetséghez bejelentett verseny, amelyen világranglistára lehet kerülni, és akár az olimpiai A szint is megúszható. Szóval ez egy klassz verseny lesz

– tette hozzá Sós Csaba.

És nem csupán a Fukuokába utazó nagyválogatott végleges összetétele válik ismertté, hanem várhatóan arra is fény derül, hogy kik lesznek-lehetnek ott a sportág históriájának első U23-as Európa-bajnokságán, amelynek Dublin ad otthont augusztus 10-től 13-ig.

A soproni erőpróbát követően jelölhet csapatot Krajnyák György utánpótlás-kapitány egy másik kontinensviadalra, jelesül az ifjúsági Eb-re. Ennek gazdája Belgrád lesz július 4. és 9. között.

Szóval izgalmas napok várnak a magyar úszósport számos kiváló képviselőjére Sopronban június nyitányán, péntektől vasárnapig.

(Kiemelt képünkön: a vb-csapatban eddig két utánpótláskorú – egyformán 17 éves - úszó kapott helyet, közülük Flück Nóra 1500 gyorson indulhat Fukuokában Forrás: MÚSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik