Torna: Zámbori Zala 22. lett egyéni összetettben az ifi-vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 19:20
Címkék
Az FTC-Telekom tornásza, Zámbori Zala 74.398-as összpontszámmal a 22. helyet szerezte meg az egyéni összetett verseny döntőjében az antalyai ifjúsági világbajnokságon.

A hazai szövetség beszámolója szerint Zámbori Zala a 22. helyen zárt egyéni összetettben az Antalyában zajló ifjúsági tornász-világbajnokságon. Ő volt az egyedüli magyar, aki bemutathatta gyakorlatait a pénteki döntőben. Az FTC-Telekom tornásza 74.398-as összpontszámmal végzett. Az aranyérmet a kínai Qin Guohuan szerezte meg, másodikként a kolumbiai Barajas Angel végzett, megelőzve az olasz Villa Riccardót. Zámbori vasárnap is érdekelt lesz a nyújtó fináléban; rajta kívül még egy magyar fiatalnak szurkolhatunk majd: Závory Szilárd az ugrás döntőjébe jutott be.Zámbori Zala a 22. helyen zárt egyéni összetettben az Antalyában zajló ifjúsági tornász-világbajnokságon. Ő volt az egyedüli magyar, aki bemutathatta gyakorlatait a pénteki döntőben. Az FTC-Telekom tornásza 74.398-as összpontszámmal végzett. Az aranyérmet a kínai Qin Guohuan szerezte meg, másodikként a kolumbiai Barajas Angel végzett, megelőzve az olasz Villa Riccardót. Zámbori vasárnap is érdekelt lesz a nyújtó fináléban; rajta kívül még egy magyar fiatalnak szurkolhatunk majd: Závory Szilárd az ugrás döntőjébe jutott be.

Laufer Béla edző elmondta, Zámbori Zala magabiztos gyakorlatokat mutatott be az egyéni összetett fináléban.

Kisebb rontásai voltak, illetve a lólengésből való leugrás nem sikerült, de összességében jól tornázott az erős mezőnyben

– értékelt az edző.

Ifjúsági tornász-vilgábajnokság, egyéni összetett:
Antalya, Törökország
1. Qin Guohuan (Kína) 80.199 pont
2. Barajas Angel (Kolumbia) 80.131
3. Villa Riccardo (Olaszország) 79.665
..22. Zámori Zala (Magyarország) 74.398

(Kiemelt képen: Zámbori Zala / Forrás: MATSZ)
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik