UP-info utanpotlassport.hu 2022.01.19 12:33 Frissítve: 2022.01.19 12:34

Tollaslabda: Krausz Gergely utánpótlást feltérképező körútra indult

A hét elején a békéscsabai Körös TSE edzésén járt az olimpikon Krausz Gergely, aki a közeljövőben nagyjából húsz utánpótlás-nevelő egyesületet is meglátogat, hogy népszerűsítse a tollaslabdát.

A hét elején a Magyar Tollaslabda-szövetség szervezésében Békéscsabán tartott edzést Krausz Gergely olimpikon tollaslabdázó, aki a szövetség elnökségi tagjaként a következő napokban több egyesület munkájába is szeretne bepillantani.

Krausz Gergely a hazai utánpótlást is feltérképező körútra indult Forrás: behir.hu

Krausz Gergely a hazai utánpótlást is feltérképező körútra indult  •  Forrás: behir.hu

A tavaly ősszel visszavonult 23-szoros magyar bajnok Krausznak a Körös Tollaslabda Sportegyesület volt az első állomása, a tervezett látogatásainak célja pedig a hazai legaktívabb klubokkal történő személyes kapcsolatteremtés, illetve az utánpótlás-nevelő munka motiválása, megismerése.

„A szövetséggel és az egyesületemmel az a célunk, hogy népszerűsítsük a tollaslabdát – mondta Krausz a behir.hu-nak. – Elnökségi tagként az az ötletem támadt, hogy amennyiben van igény rá, szívesen ellátogatok a klubokba a gyerekekkel játszani, edzést tartani, olimpiai élménybeszámolót tartani. Örülök, hogy sokan jelentkeztek és Békéscsabán megtarthattuk az első ilyen edzést.„

Mitykó László, a Körös Tollaslabda Sportegyesület elnöke elmondta, Krausz jelenléte igazi élményt és plusz motivációt jelentett a fiatalok számára,  az olimpikon pedig hozzátette, hogy a következő napokban nagyjából húsz egyesület meglátogatását tervezi.

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.