Röplabda: a Pénzügyőr és a Vasas dominálta az utánpótlás-bajnokságokat

Vágólapra másolva!
2023.06.07. 14:49
Címkék
A fiúk között a három bajnoki címével a Pénzügyőr SE, míg a lányok mezőnyében a két aranyával a Vasas SC zárta a legeredményesebben a korosztályos röplabda-bajnokságok idei országos döntőit.

Mint arról beszámoltunk, a múlt hét végén mindkét szakágban bajnokot avattak az U17-es röplabdabajnokságban: a fiúk aranyérmét a Pénzügyőr SE szerezte meg Esztergomban, a lányok országos döntőjében pedig a balatonfüredi Szent Benedek RA hódította el a bajnoki trófeát Békéscsabán. A Szolnoki SPC és a Vasas SC végzett ezüstérmesként. Ezzel valamennyi korosztályban véget értek az utánpótlás-bajnokságok küzdelmei, s így sorra vettük, mely klubok fejezték be a legeredményesebben a 2022-23-as évadot.Mint arról beszámoltunk, a múlt hét végén mindkét szakágban bajnokot avattak az U17-es röplabdabajnokságban: a fiúk aranyérmét a Pénzügyőr SE szerezte meg Esztergomban, a lányok országos döntőjében pedig a balatonfüredi Szent Benedek RA hódította el a bajnoki trófeát Békéscsabán. A Szolnoki SPC és a Vasas SC végzett ezüstérmesként. Ezzel valamennyi korosztályban véget értek az utánpótlás-bajnokságok küzdelmei, s így sorra vettük, mely klubok fejezték be a legeredményesebben a 2022-23-as évadot.

A korosztályos döntők sora még május közepén az U13-asok tornájával kezdődött, amelyet a fiúk között a Pénzügyőr nyert meg, ráadásul mindez sporttörténelmi jelentőségű volt, hiszen a zöld-fehérek a klub történetének első bajnoki címét gyűjtötték be utánpótlásszinten. A lányoknál a Vasas győzött, amely így sorozatban a harmadik évben szerezte meg az elsőséget a legfiatalabbak mezőnyében. Mindkét esetben a Kecskemét végzett a második helyen.

A Pénzügyőr U17-es fiúbajnok csapata Fotó: Baráth Katalin/MRSZ

Majd következett a legidősebbek, az U20-asok hatos döntője. A fiúk fináléjában – az U13-as korosztályhoz hasonlóan – ezúttal is a Kecskemét és a Pénzügyőr csapott össze a végső sikerért, ám most nem a fővárosiak, hanem a KESI került ki győztesként. Eközben a leányszakágban az MTK Budapest megvédte tavalyi címét, a fináléban magabiztosan verve a Gödöllőt.

Az U15-ösök döntője kapcsán déjà vu érzésünk lehetett, ugyanis az U13-asok után ismét a két fővárosi együttes, a Pénzügyőr és a Vasas diadalmaskodott – előbbi a székesfehérvári ÉDRA-MÁV Előre Akadémiát felülmúlva a fiúk aranycsatájában, míg az óbudai lányok a második döntőjüket vívó Gödöllői RC alakulatát verték a legvégén.

A Vasas U15-ös leánybajnok együttese Forrás: MRSZ

Végezetül – ahogyan már az elején is említettük – a Pénzügyőr és a Szent Benedek nyerte a legutóbbi, az U17-es országos döntőt.

Ezzel a Pénzügyőr az után, hogy megszerezte fennállása első bajnoki címét, két újabbat is begyűjtött idén,

a további egy ezüst mellé, így a fiúszakágban idén minden kétséget kizáróan a fővárosiak bizonyultak a legjobbnak.

A Szent Benedek leánybajnoki győzelme szintén egyedülálló eredmény, a balatonfüredi egyesület történetének első korosztályos aranyát zsebelte be. Ugyanakkor a leányfronton ezzel együtt is

a Vasas SC éremtermése kívánkozik az élre: a piros-kékek két arannyal és egy ezüsttel zártak az éremtáblázat élén.

(Kiemelt képen: az U13-as bajnokok, a Pénzügyőr SE fiú- és a Vasas SC leánycsapata Forrás: Pénzügyőr SE és Vasas Attila/Vasas SC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik