Atlétika: még kaphatnak ingyen jegyeket az iskolák a budapesti vb-re

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 11:28
Címkék
Már több, mint 300 iskola jelentkezett a SULIHŐS programra, amely által a gyerekek ajándék belépőhöz juthatnak az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságra.

A nagy népszerűségre való tekintettel húsvétig még biztosan jelentkezhetnek az iskolák a SULIHŐS programra, amely által

az intézmények tanulói ajándék belépőket kapnak az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságra. 

A program keretén belül, a csatlakozó iskolák tavaszi testnevelésóráin hét héten át az atlétika kerül fókuszba, a szervezők ehhez segítségül iránymutatást is megfogalmaznak. 

A kihívásban szerepet vállaló iskolák 23 db ingyen jegyet kapnak a világbajnokságra, melyet annak első napján használhatnak fel. Ezen túl arra is lesz lehetőség, hogy a gyerekek jelentős csoportos kedvezménnyel látogassanak ki a vébé többi versenynapjára. 

A SULIHŐS programban résztvevő iskolákban tavasszal az atlétika kerül középpontba Forrás: Budapest 2023 Zrt.)

Jelenleg már jóval 300 felett van azon intézmények száma, amelyek jelentkeztek a SULIHŐS programra. 

„Alapvetésünk, hogy a vébé kapcsán megmozgassuk az országot – tájékoztat Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. – A HÉTKÖZNAPI HŐS programot tovább gondolva jött az ötlet, hogy mozgassuk meg az iskolákat is, és azok az intézmények, amelyekben tavasszal kiemelt szerepet játszik az atlétika, kapjanak legalább huszonhárom ingyen jegyet. A jelentkezéseket illetően nem volt várakozásunk, de a jelenlegi háromszáz fölötti számmal elégedettek vagyunk. További általános alapvetésünk, hogy

ha Magyarország házigazdája lehet a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, akkor mindenki számára tegyük lehetővé a világbajnokság nyújtotta élmény átélését.

Ezt az elvet szem előtt tartva állapítottuk meg a jegyárakat is, és bár részben alkalmazkodni kell a nemzetközi szövetség elvárásaihoz, törekedtünk a korábbi vébéknél jóval kedvezményesebb, közép-európai pénztárcához igazított belépőárakra. De akik számára még ez is magas, azoknak különböző programokkal igyekszünk segíteni, emellett sok civil szervezettel is együttműködünk, hogy aki szeretne, az eljuthasson a Nemzeti Atlétikai Központba, és élőben láthassa a szuperhősöket.” 

Amennyiben az iskola előzetes érdeklődést mutat a világbajnokság iránt és megszervezi, hogy a gyerekek csoportosan kilátogassanak a világbajnokság bármely napján a délelőtti vagy esti programokra, úgy a szervezők 50%-os jegyár kedvezményt biztosítanak az esti eseményekre, míg a délelőtti programra egységesen 2023 forintos áron teszik elérhetővé a jegyeket. 

A gyerekek a Nemzeti Atlétikai Központban élőben láthatják a világsztárokat Forrás: magyarepitok.hu

A pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskola az egyike azon intézményeknek, amely már jelentkezett a SULIHŐS programra. Lernyei Ákos igazgató arról számolt be, hogy a gyerekek izgatottan és lelkesen fogadták a kezdeményezést. 

„A név kötelez! Ha már a legendás atléta, Gyulai István nevét viseljük tizenkét éve, akkor egy ilyen lehetőséget nem szalaszthatunk el. Egyébként is minden évfolyamban van testnevelés tagozatos osztályunk, illetve két évente indítunk köznevelési típusú sportosztályt birkózás és fitnesz szakágban. Szerencsére a gyerekeink nagy része mozdítható a sportolásra, és

ez a program nem jelent külön terhelést a számukra, hiszen a tesiórák keretén belül fektetünk hangsúlyt az atlétikára.

A SULIHŐS program tehát abszolút beleillik a profilunkba. Az ajándék jegyeket majd igyekszünk jutalomként kiosztani. Épp a minap volt a mezei futás budapesti döntője, amelyen az egyik csapatunk a második helyen végzett. Ők például számíthatnak jutalomra.” 

A SULIHŐS programról és a jelentkezésről további információk: sulihos.atletikaivilagbajnoksag.hu 

(Kiemelt kép forrása: Budapest 2023 Zrt.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik