Úszás: Ryan Lochte jó idővel tért vissza eltiltása után

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 11:27
Az amerikai bajnokságon visszatért 14 hónapos eltiltása után Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok úszó.

A 34 éves versenyzőnek doppingvétség – intravénás infúzió alkalmazása – miatt kellett kihagynia több mint egy évet. Visszatérésekor 1:57.88 perces időt úszott 200 méter vegyesen. A múlt héten, Kvangdzsuban a japán Szeto Daija 1:56.14-gyel nyerte meg a számot.

„Visszatértem! Hosszú három év volt, jó érzés ismét versenyezni” – mondta a futam után a 39-szeres világbajnok sportoló, aki még 100 méter pillangón, 100 és 200 háton, valamint 400 vegyesen indul.

Lochtenak ez már a második eltiltása volt, ugyanis a riói olimpiát követően tíz hónapra büntették, miután – három társával – a játékok alatt a brazil nagyvárosban randalírozott: megrongáltak egy benzinkutat, és összetűzésbe kerültek az alkalmazottakkal. A történteket követően azt állította, hogy fegyveres rablótámadás érte őket, a videofelvételek alapján azonban kiderült, hogy nem mondott igazat. Azóta felnőttversenyen nem állt rajthoz.

Az amerikai úszó célja most az, hogy dobogóra álljon a jövő nyári tokiói olimpián, azt azonban még nem döntötte el, mely versenyszámokra fókuszál majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik