Úszás: Ryan Lochte 14 hónapos eltiltást kapott

Vágólapra másolva!
2018.07.23. 19:11
A doppingszabályzat megsértése miatt 14 hónapos eltiltást kapott hazája Doppingellenes Ügynökségétől Ryan Lochte, az amerikaiak hatszoros olimpiai és 18-szoros világbajnoka.

A tizenkét olimpiai éremmel (hat arany, három ezüst és három bronz) rendelkező 33 éves úszót az amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) büntette meg: ugyan tiltott szert nem használt, de intravénás infúziót kapott, ami az Egyesült Államok sportolóinak szigorúan tilos – kivéve orvosi kezelés esetén.

A sportoló saját magának kereste a bajt, ugyanis ő posztolta azt a fotót, amely alapján a USADA megindította a vizsgálatot.

 



 

Lochte nem először kapott eltiltást, a 2016-os riói olimpián három társával együtt megrongáltak egy benzinkutat, emiatt tíz hónapig nem versenyezhetett.

A mostani 14 hónapos büntetés visszamenőleg május 24-től lépett életbe, és 2019 júniusában jár le, így Lochte nem lehet ott a jövő júliusi, kvangdzsui világbajnokságon. A büntetéssel elképzelhető, hogy a 2020-as olimpiai részvétele is veszélybe kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik