Tokió 2020: Szőke Alexnek nem sikerült a bronzmeccs, az ötödik lett

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 13:24
null
Szőke az ötödik helyen végzett (Fotó: Mirkó István)
A bronzéremért lépett szőnyegre a tokiói olimpia kötöttfogású birkózó versenyén Szőke Alex, aki a lengyel Tadeusz Michalikkal csapott össze. A mérkőzésen 97 kg-os magyar birkózót küldték le először parterbe és lengyel ellenfele többször is megpörgette, és végül technikai tussal győzött. A magyar fiú így az 5. helyen végzett.

A MÉRKŐZÉS
AZ ELSŐ 3 PERC
Elkezdődött a találkozó. Az első percben szokás szerint nem sok minden történt, a másodikban Szőkét látták passzívabbnak és parterbe küldték. A lengyel pedig kihasználta és többször is megpörgette a magyar fiút, ami 9–0-s különbséget eredményezett. A magyar csapat challenget kért, ami nem volt eredményes, s az ezért járó újabb pont már technikai tust eredményezett. Így sajnos alig két percig tartott csak a bronzmeccs.

A BRONZMECCS ELŐTT

A magyar fiú ellenfele a bronzéremért a lengyel Tadeusz Michalik lesz, akinek legjobb eredménye egy Európa-bajnoki bronzérem volt 2016-ban.

Szőke Alex az előző mérkőzésén tíz másodperccel a vége előtt állásból a földhöz vágta Giorgi Meliját, ami gyakorlatilag az olimpiai birkózótorna legszebb jelenete volt, akciója bronzmérkőzést ért.

TOKIÓ 2020
BIRKÓZÁS, KÖTÖTTFOGÁS

97 kg, bronzmérkőzés
Szőke Alex–Tadeusz Michalik 0–10 technikai tus

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik