Tokió 2020: Hárspataki elődöntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2021.08.06. 11:52
null
Hárspataki Gábor az első meccsén egyiptomi riválist győzött le (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Hárspataki Gábor 3–1-re legyőzte a japán Nisimura Kent a férfi karatékák 75 kilogrammos versenyének A-csoportjában, az ötösét megnyerve bejutott az elődöntőbe, tehát legrosszabb esetben is a dobogó harmadik fokára állhat! Az aranycsatáért zajló küzdelemt a tervek szerint 13.22 órakor rendezik, de a programban nagyjából 30 perc csúszás van.

Az MTK Budapest sportolója az első meccsén bár 2–2-re végzett, előbb szerzett ponttal legyőzte az egyiptomi Abdalla Abdelazizt. A folytatásban a kétszeres Pánamerikai bajnok, világbajnoki ötödik amerikaival, Thomas Scottal már nem bírt; a rivális két ippont is szerzett köríves fejrúgással, végül 8–3-as diadalt aratott. Hárspataki a harmadik meccsén az eb-győztes és Európai Játékokon aranyérmes ukrán Sztaniszlav Horunával nézett farkasszemet, s közel állt ahhoz, hogy az utolsó másodpercben nyerjen, ám a bírók úgy határoztak, nem ért pontot az akció, így a magyarnak be kellett érnie a döntetlennel.

A továbbjutáshoz, egyben a biztos érmes helyezéshez az utolsó meccsén le kellett legyőznie a japán Nisimura Kent. Az MTK Budapest sportolója 1:0-s hátrányban egy másodperccel a vége előtt fejre rúgott, és a bírák úgy döntöttek, ippont, tehát három pontot ért a mozdulat, 3:1 lett tehát a vége.

A 14 óra körül kezdődő elődöntőben az ötszörös világbajnok azeri Rafael Aghayev ellen lép tatamira.

TOKIÓ 2020
KARATE, FÉRFI 75 KG, KUMITE
Hárspataki Gábor mérkőzései az A-csoportban

Hárspataki Gábor–Abdalla Abdelaziz (egyiptomi) 2–2 – előbb szerzett ponttal.
Thomas Scott (amerikai)–Hárspataki Gábor 8–3
Hárspataki Gábor–Sztaniszlav Horuna (ukrán) 0–0
Hárspataki Gábor–Nisimura Ken 3:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik