Tokió 2020: háromszoros bajnokaink áradoztak Szilágyi Áronról

L. Á., L. G.L. Á., L. G.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 22:10
null
Szilágyi Áron (Fotó: Mirkó István)
Háromszoros aranyérmes magyar olimpikonok, Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Szécsi Zoltán áradoztak a szombaton harmadik bajnoki címét megszerző kardvívóról, Szilágyi Áronról.

 

„Hogy is mondta a riporter? Tíz méterről lehet érezni azt az erőt, ami Áronból sugárzik? Hát a televízió képernyőjén keresztül, majd tízezer kilométernyire is éreztük ezt a fantasztikus kisugárzást. Tekintélyt parancsoló volt, higgadt, magabiztos, csoda volt megélni a versenyét, és azt, ahogy a magyar sport újabb háromszoros olimpiai bajnoka ünnepelt a dobogó tetején”Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

„Áron fegyelmezettsége példa nélküli, mindhárom olimpiáját így nyerte meg, nekem is mindig ez volt a „taktikám”, hogy minden körülmények között maradjak higgadt. Hihetetlen, hogy öt ilyen nehéz év után ennyire magabiztosan csinálta végig ezt a csodát”Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

„Gratulálok Áronnak, isteni volt! Remélem, a mi meccseink is akkora élményt nyújtottak másoknak, mint az ő asszói nekünk. A családot „újraélesztették” az elődöntő után, úgyhogy külön köszönöm neki a gyengébb idegrendszerűeknek is élvezhető döntőt… Áronnak ráadásul egy évvel tovább tartott megnyerni a három aranyat, hiszen ami nekünk nyolc év volt, az neki kilenc, de ő olyan, mint a jó bor, csak érik a korral. Magam teljesen máshogy éltem meg a három olimpiai aranyat, hiszen mindegyik más életszakaszában érte az embert, nem is lehet őket összehasonlítani, de az közös bennünk, hogy mindegyik szépen csillog!” Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Szilágyi Áron győztes mérkőzéséről ide kattintva olvashat bővebben!

TOKIÓ 2020
SZILÁGYI ÁRON MÉRKŐZÉSEI
A döntőben
Szilágyi Áron–Luigi Samele (olasz) 15:7
Az elődöntőben
Szilágyi Áron–Szandro Bazadze (grúz) 15:13
A negyeddöntőben
Szilágyi Áron–Ali Pakdaman (iráni) 15:6
A legjobb 16 között
Szilágyi Áron–Modzstaba Abedini (iráni) 15:7
A legjobb 32 között
Szilágyi Áron–José Quintero (venezuelai) 15:7

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik