Tenisz: könnyedén jutott második fordulóba Marozsán Fábián Székesfehérváron

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 13:39
null
Marozsán bejutott a 16 közé (Fotó: Dömötör Csaba)
Négy magyar teniszező játszott első fordulós mérkőzést szerdán, a Székesfehérváron zajló ATP-challengertornán: Marozsán Fábián vasárnap megnyerte az antalyai ATP-challengertornát, Füle Mátyás és Madarász Gergely pedig párosban diadalmaskodott az iráni Kis-szigeten rendezett ITF Future-torna szombati fináléjában, így kérhették a szerdai kezdést, Fajta Péter pedig térdsérüléssel küzdött múlt héten, arra próbáltak neki időt hagyni a szervezők, hogy ebből összeszedje magát.

Füle és Madarász egyesben a szerda délelőtti programban hamar búcsúztak, ám párosban még vár rájuk egy mérkőzés délután. Fajta Péter, aki múlt héten az antalyai 15 000 dollár összdíjazású ITF-tornát feladta a második fordulóban, a Kiskút Openen szédülés miatt nem bírta végig első fordulós találkozóját.

Marozsán Fábián viszont a vártnál is könnyebben jutott második fordulóba: az első játszmát simán nyerte, a második szettben viszont jobban tartotta magát Mili Pojicak, főként jobb adogatásai miatt, azonban egy rövidebb periódus után a 23 éves magyar ismét elkapta a fonalat, majd riválisa fel is adta a mérkőzést, fiatal horvát ellenfele már 2-3 napja nem érzi magát jól, nem bírta a terhelést.

„Gondolkoztam rajta, hogy keddi kezdést kérek, hogy ha nyerek, legyen egy nap szünetem a második forduló előtt, végül azonban úgy döntöttem, inkább az antalyai öt mérkőzésem után szeretnék két napot pihenni” – mondta a meccs után Marozsán, aki így csütörtökön máris újra pályára lép. – „Régen játszottam ennyit egymás után, és más körülmények voltak Törökországban, mint itt, hétfőn értem vissza, kedden jöttem Székesfehérvárra, kellett ez a másfél nap, hogy nagyjából megszokjam a helyszínt. Ott szabad téren, esős-szeles időben játszottunk, időnként sárban, aztán másnap meleg volt... Sok volt a pályahiba is, Ráadásul először játszottam salakon idén. Itt viszont fedett salakpályán zajlik a torna, sötétebb van, gyors a felület, más a labda is, jobban elszáll.”

Pojicak elleni mérkőzése előtt, kedden egy beütögetésre és egy edzésre, szerdán reggel egy beütögetésre volt ideje, ezalatt kellett alkalmazkodnia a viszonyokhoz.

„Szerencsém volt azzal, hogy a srác feladta a meccset, de egyébként is elég sima volt a találkozó, nem vett ki belőlem sokat. Azért most már hat mérkőzés van bennem, ami nehéz egy játékosnak. Persze nem akarok ezzel takarózni vagy levenni a terhet magamról, ezen a szinten ezt bírni kell – mondta Marozsán, akinek következő ellenfele az orosz Alekszej Vatutyin lesz, akiellen mindkét eddigi mérkőzését megnyerte. – Jó játékos, de nem szervál annyira erősen, inkább az alapvonaljátéka erős, és a fonákja. Volt már közel a top százhoz a világranglistán, rutinos. Az, hogy 2–0-s a mérlegem vele szemben, inkább mentális előnyt jelent, remélem, őt is le tudom győzni.”

Ha a remek formában lévő, első kiemelt magyar Antalya után megnyerné a székesfehérvári viadalt is, hétfőtől a 115. hely könyékére jönne fel a világranglistán.

ATP 50-ES CHALLENGER-TORNA
KISKÚT OPEN, SZÉKESFEHÉRVÁR (36 000 euró, fedett pálya, salakborítás)
EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Nicholas David Ionel (román)–Madarász Gergely 6:1, 6:0
Oleg Prihodko (ukrán)–Füle Mátyás 6:2, 6:1
Marozsán Fábián (1.)–Mili Poljicak (horvát) 6:1, 4:2-nél Poljicak feladta
Mirza Basic (bosnyák)–Fajta Péter 6:4, 3:0-nál Fajta feladta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik