Tenisz: Fucsovics két szettben túllépett török ellenfelén

Vágólapra másolva!
2020.01.08. 16:03
null
Fucsovics sorozatban negyedszer nyert Dohában (Fotó: Dömötör Csaba)
A világranglistán 70. helyen álló, a selejtezőből induló Fucsovics Márton 74 perc alatt 6:1, 6:4-re nyert a török szabadkártyás Cem Ilkel ellen, ezzel sorozatban negyedik mérkőzésén is győzni tudott a Dohában zajló 1.4 millió dollár összdíjazású kemény pályás tenisztornán. Fucsovics a legjobb nyolc között a harmadik kiemelt Jo-Wilfried Tsongát búcsúztató Miomir Kecmanoviccsal találkozik.

 

Fucsovics Márton a selejtezőből indulva küzdötte fel magát a főtáblára – két egyaránt döntő játszmáig jutó meccset nyerve meg –, ahol aztán a 8. kiemelt Frances Tiafoe ellen is három szettben aratott nagy győzelmet. A második körben a legjobb nyolc közé jutásért – papíron – eddigi legkönnyebb ellenfele várt rá, a tornán szabadkártyával induló, a világranglistán 279. helyet elfoglaló török Cem Ilkel személyében.

S ha innen nézzük, a török nem is okozott csalódást: Fucsovics az első játszmát könnyedén, mindössze 29 perc alatt nyerte meg 6:1-re, miközben – főleg fogadóként – imponáló magabiztossággal játszott, s két alkalommal is elvette ellenfele szerváját.

A második szettben Ilkel játéka némileg feljavult, és az elsővel szemben ezúttal jobban sikerültek az adogatásai, így háromnegyed órán át tartott a játszma. Fucsovics 5:4-nél harmadik meccslabdáját már behúzta, és 6:4-re nyerve a következő körbe lépett.

Közösségi oldalán Fucsovics azt írta: örül, hogy helyt tudott állni, nagy volt rajta a teher, hiszen győzelmet vártak tőle.

„Cem nagyon keményen küzdött, de nem hagytam magam! Tovább akartam jutni és sikerült! Főtábla 3. fordulója vár rám holnap” – fogalmazott a nyíregyházi játékos.

Az elődöntőbe jutásért Fucsovics Márton ellenfele Miomir Kecmanovics lesz. A világranglistán 62. szerb játékos a második fordulóban meglepetésre két játszmában búcsúztatta a harmadik helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsongát. A 27 esztendős, a rangsorban 70. magyar játékos korábban még nem találkozott a nála hét évvel fiatalabb teniszezővel.

ATP 250-ES TORNA, DOHA (1 465 260 dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ

Fucsovics Márton–Cem Ilkel (török) 6:1, 6:4
Rubljov (orosz, 2.)–Kukuskin (kazah) 6:4, 6:2
Kecmanovics (szerb)–Tsonga (francia, 3.) 7:6 (11–9), 6:1
Herbert (francia)–Györe (Djere, szerb, 5.) 6:1, 6:3
Verdasco (spanyol)–Krajinovic (szerb) 7:5, 4:6, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik