Tenisz: ez fantasztikus – a holland fiú Medvegyevet is megverte a döntőben

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.06.12. 19:55
null
Az értékesített meccslabda utáni pillanatok… (Fotók: AFP)
A ’s-hertogenboschi füves pályás tenisztorna férfiversenyének döntőjében a holland Tim van Rijthoven két játszmában, 6:4, 6:1-re legyőzte a jövő héttől ismét világelső orosz Danyiil Medvegyevet.

 

A 25 éves holland fiú szabadkártyásként indulhatott 's-Hertogenbosch versenyén, amelyen az ausztrál Matthew Ebdent (7:6, 7:6), az amerikai Taylor Fritzet (6:7, 7:5, 6:4), a francia Hugo Gastont (7:6, 6:4) és a kanadai Félix Auger-Aliassime-ot (6:3, 1:6, 7:6) is megverte a döntőig vezető úton. A győzelmek értékét növeli, hogy korábban sosem nyert még meccset ATP-viadalon!

A fináléban Van Rijthovenre az orosz Danyiil Medvegyev várt, akit a jövő héttől ismét a világranglista élén jegyeznek (sőt, rajta kívül Alexander Zverev is megelőzi a rangsorban Novak Djokovicsot). A nyitó szettet a holland 6:4-re hozta – másodszor számára a legjobbkor, 5:4-nél vette el Medvegyev adogatását –, a másodikat pedig 6:1-re, úgy, hogy már 5:0-nál is volt meccslabdája.

A találkozó mindössze 65 percig tartott.

Van Rijthoven az első holland győztese a 's-hertogenboschi versenynek 2003 óta, amikor Sjeng Schalken diadalmaskodott. Hollandként legutóbb Robin Haase nyert tornát az ATP Touron, még 2012-ben, Kitzbühelben. Idén Van Rijthoven a legalacsonyabban rangsorolt tornagyőztes az ATP körversenyén, de élete eddigi legnagyobb sikerének köszönhetően a 205. helyről egészen a 106.-ig lép előre a világranglistán.

Danyiil Medvegyevnek (jobbra) szinte esélye sem volt Van Rijthoven ellen
Danyiil Medvegyevnek (jobbra) szinte esélye sem volt Van Rijthoven ellen

Matteo Berrettini bizonyult a legjobbnak a stuttgarti füves pályás ATP 250-es tenisztornán. A második helyen kiemelt olasz játékos a bő két és fél órás vasárnapi döntőben három szettben győzte le a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murrayt, aki 70. alkalommal lépett pályára ATP-viadal fináléjában.

Berrettini – aki tavaly döntős volt Wimbledonban – 2019-ben is nyert Stuttgartban, és összességében a hatodik tornagyőzelmét aratta.

Matteo Berrettini nyerte a stuttgarti tornát
Matteo Berrettini nyerte a stuttgarti tornát

ATP 250-ES TORNA, 'S-HERTOGENBOSCH (725 540 euró, fű)
DÖNTŐ

Van Rijthoven (holland)–Medvegyev (orosz, 1.) 6:4, 6:1

ATP 250-ES TORNA, STUTTGART (769 645 euró, fű)
DÖNTŐ

Berrettini (olasz, 2.)–Murray (brit) 6:4, 5:7, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik