Tenisz: az 1. forduló után ismét megfutamodott Marozsán ellenfele

Vágólapra másolva!
2023.03.17. 14:30
null
Marozsán Fábián hamar elvette bolgár ellenfele kedvét a játéktól (Fotó: Koncz Márton)
Megvan a székesfehérvári ATP-challengertorna 6. feladott mérkőzése: a bolgár Adrian Andrejev 6:1, 3:1-nél döntött úgy, hogy nem folytatja Marozsán Fábián elleni negyeddöntőjét a Kiskút Openen.

Kötésben játszott Marozsán Fábián a bolgár Adrian Andrejev ellen, miután előző mérkőzésén, az orosz Alekszej Vatutyin ellen meghúzta bal combhajlító izmát. Játékán nem látszott, hogy nem százszázalékos, remek megoldásokkal, ejtésekkel, rövidítésekkel hamar ellépett, és elvette 21 éves ellenfele kedvét a mérkőzéstől.

A világranglista-204. teniszező 2:1-nél ápolást kért, s bár a lelátóról úgy tűnt, a lába fájhat, kicsit furcsán lépett, mégis a jobb vállát masszíroztatta öt percen keresztül. Miután elveszítette adogatását, majd Marozsán saját szervájánál is megnyerte az első két pontot, a bolgár feladta a negyeddöntőt.

„Kicsit nehezebb meccsre számítottam. Egyből brékelőnybe kerültem, majd növeltem is a fóromat. Viszonylag simán hoztam az adogatásaimat, és még amikor 5:0-nál nagy nehezen nyert egy gémet Andrejev, akkor is azt éreztem, hogy összességében véve fölényben vagyok. Utána azért nem tudtam annyira simán kiszerválni a szettet, de sikerült, és azért nem is lehet elvárni, hogy minden könnyedén összejöjjön egy mérkőzés során. Miután hívta az orvost, már gondoltam, hogy vagy feladja a találkozót, vagy minden mindegy alapon kezd el ütögetni… ” – nyilatkozta a mérkőzés után jelenlegi második számú férfi teniszezőnk.

Azért már csak csütörtöki izomhúzódása miatt sem bánta Marozsán Fábián, hogy nem kellett túl sok időt a pályán töltenie. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tapasszal, masszázzsal kezelték, s ugyanez vár rá péntek este is.

„Most a mérkőzésre kompressziós kötést, szalagokat kaptam, így kevésbé éreztem a fájdalmat, mint az előző meccsen, tehermentesített” – mondta el.

Ellenfele a szombati elődöntőben a Valkusz Mátét búcsúztató Nino Serdarusic lesz, aki a korábbi top húszas bosnyák Damir Dzumhurt győzte le a legjobb nyolc között.

„Dzumhurnak jobban örültem volna, kellemetlen teniszező, de legutóbb feküdt a játéka. Azt nem mondom, hogy most is simán megvertem volna, de a horvát jól szervál, remekül nyitja a szögeket tenyeressel, és átlendült a holtponton, úgy tűnik, flow-ban van. Biztos, hogy ez lesz az eddigi legnehezebb meccsem a Kiskút Openen” – tekintett előre Marozsán.

TENISZ
KISKÚT OPEN, SZÉKESFEHÉRVÁR
NEGYEDDÖNTŐ
Marozsán–
Andrejev (bolgár) 6:1, 3:1 – Andrejev 3:1-nél feladta a mérkőzést.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik