Roland Garros: Nadal-Ferrer - az elődöntőért a tavalyi finálé

Vágólapra másolva!
2014.06.02. 15:22
null
Rafael Nadal eddig a szokásos módon menetel a Roland Garroson (Fotó: Reuters)
Már a negyeddöntőben megismétlődik a legutóbbi finálé a Francia nemzetközi teniszbajnokság férfi tornáján: Rafael Nadal és David Ferrer egyaránt sikerrel vette hétfői nyolcaddöntős mérkőzését.

 


FÉRFI EGYES

Hétfőig mindkét spanyol teniszező szettveszteség nélkül menetelt a Roland Garroson, az ötödik kiemelt jó sorozata azonban ezúttal megszakadt, ugyanis 6:3, 6:3 után a dél-afrikai Kevin Anderson szépíteni tudott rövidítésben. A mérkőzés mindazonáltal nem forgott veszélyben Ferrer számára, ugyanis a negyedik játszmát 6:1-re behúzta, így aligha a fáradtság fog dönteni a Nadal elleni nyolcaddöntőben.

A világelső számára nemcsak a mérkőzés megnyerése, játszmavesztés sem forgott veszélyben. Az élete első Grand Slam-nyolcaddöntőjét játszó Dusan Lajovics legfeljebb egy-egy játékra tudta megszorítani Nadalt. Jellemző, hogy a spanyol 6:1, 6:2, 5:0-nál veszítette el először az adogatójátékát, fogadóként pedig rögvest javított, így negyedik, ezúttal 93 percen át tartó mérkőzésén – talán eddigi legjobb teljesítményét nyújtva – is könnyedén masírozott tovább.

A negyeddöntőnek is egyértelmű esélyese Nadal, a két spanyol egymás elleni mérlegében 21:6-ra vezet a négy évvel fiatalabb mallorcai, aki a tavalyi fináléban játszmát sem engedélyezett ellenfelének (6:3, 6:2, 6:3). Ugyanakkor nem árt némi óvatosság Nadal számára, ugyanis legutóbbi három meccséből kettőt elveszített Ferrer ellen, legutóbb salakon Monte-Carlóban.

A brit Andy Murray három szoros szettben legyőzte a spanyol Fernando Verdascót. Murray ellenfele a negyeddöntőben a francia Gaël Monfils lesz, aki két sima és egy szorosabb játszmában fektette két vállra a spanyol Guillermo García-Lópezt.

NŐI EGYES

A nőknél a hatodik kiemelt is búcsúzott, a korábbi világelső szerb Jelena Jankovics az olasz Sara Erranitól kapott ki. A negyedikként rangsorolt román Simona Halep ugyanakkor továbbra is menetel, most az amerikai Sloane Stephenst múlta felül.

VEGYES PÁROS

Babos Tímea és az amerikai Eric Butorac bejutott az elődöntőbe vegyes párosban. A torna honlapjának beszámolója szerint a magyar játékos párjával 32 perc alatt hozta az első játszmát az Alizé Cornet, Jonathan Eysseric hazai párossal szemben, a második felvonás pedig egy perccel ennél is rövidebb lett. A magyar, amerikai duó kilenc bréklehetőségéből négyet használt ki, míg az ellenfél csak egyszer jutott bréklabdához.

Babosék az elődöntőben nyolcadik helyen kiemelt Julia Görges, Nenad Zimonjic német, szerb kettőssel találkoznak. Babos egyesben a selejtezőben búcsúzott, míg női párosban a nyitókörben kapott ki a Roland Garroson.

„Nagyon örülök, ma mindketten jól játszottunk! Életem első Grand Slam-elődöntője, boldog vagyok! Egyre nehezednek a meccsek, de nekünk is egyre jobban megy a játék” – értékelt Babos Tímea.

FÉRFI PÁROS


Igazi csillaghullás volt a férfi párosok mezőnyében, az első helyen kiemelt Bob Bryan, Mike Bryan amerikai duó két szettben kikapott a Marcel Granollers, Marc López spanyol kettőstől, így a 15-szörös Grand Slam-tornagyőztes, címvédő már a negyeddöntőben búcsúzott. Szintén véget ért a torna a másik favorit számára, a Daniel Nestor, Nenad Zimonjics kanadai, szerb páros szettelőnyről kapott ki a Marin Draganja, Florin Mergea horvát, román egységtől.

JUNIOROK

Junior női egyesben Stollár Fanny magabiztosan verte a 15. helyen kiemelt egyiptomi Sandra Samirt, ezzel bejutott a 32 közé. A 15 éves magyar játékos Bondár Anna oldalán a délután folyamán párosban is bemutatkozott, és két szettben legyőzte Alice Ramé, Vinciane Remy francia kettőst, így bejutott a legjobb 16 közé.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (25 018 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 1.)–Lajovics (szerb) 6:1, 6:2, 6:1
Ferrer (spanyol, 5.)–K. Anderson (dél-afrikai, 19.) 6:3, 6:3, 6:7, 6:1
Monfils (francia, 23.)–García-López (spanyol) 6:0, 6:2, 7:5
Murray (brit, 7.)–Verdasco (spanyol, 24.) 6:4, 7:5, 7:6
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Ferrer (spanyol, 5.)
Monfils (francia, 23.)–Murray (brit, 7.)
Berdych (cseh, 6.)–Gulbis (lett, 18.)
Raonic (kanadai, 8.)–Djokovics (szerb, 2.)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Petkovic (német, 28.)–Bertens (holland) 1:6, 6:2, 7:5
Kuznyecova (orosz, 27.)–Safárová (cseh, 23.) 6:3, 6:4
Halep (román, 4.)–Stephens (amerikai, 15.) 6:4, 6:3
Errani (olasz, 10.)–Jankovics (szerb, 6.) 7:6, 6:2
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Muguruza (spanyol)–Sarapova (orosz, 7.)
Suárez-Navarro (spanyol, 14.)–Bouchard (kanadai, 18.)
Kuznyecova (orosz, 27.)–Halep (román, 4.)
Errani (olasz, 10.)–Petkovic (német, 28.)


FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Granollers, M. López (spanyolok, 12.)–B. Bryan, M. Bryan (amerikaiak, 1.) 6:4, 6:2
Draganja, Mergea (horvát, román)–Nestor, Zimonjic (kanadai, szerb, 3.) 6:7, 6:3, 7:6
A MÁSIK ÁGON
Kubot, Lindstedt (lengyel, svéd, 9.)–Golubjev, Groth (kazah, osztrák)
Benneteau, Roger-Vasselin (franciák, 11.)–M. González, Mónaco (argentinok)

VEGYES PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai)–Alizé Cornet, Jonathan Eysseric (francia) 6:4, 6:3

JUNIOR, NŐI EGYES 1. FORDULÓ

Stollár Fanny-Sandra Samir (egyiptomi, 15.) 6:2, 6:3

JUNIOR, NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Stollár Fanny, Bondár Anna (6.)–Alice Ramé, Vinciane Remy (francia) 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik