Roland Garros: Swiatek és Gauff játssza a női döntőt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 18:18
null
Iga Swiatek két sima játszmában nyerte meg az első elődöntőt Párizsban (Fotó: AFP)
Iga Swiatek könnyedén legyőzte Darija Kaszatkinát, és bejutott a Roland Garros női egyes tornájának döntőjébe. A sorozatban a 34. győzelmét arató lengyel világelső ellenfele Cori Gauff lesz, a 18 éves amerikai az olasz Martina Trevisant győzte le első GS-elődöntőjében.

 

Iga Swiatek a mérkőzés elején 2:0-ra vezetett, Darija Kaszatkina ezt követően egyenlíteni tudott, de ezzel véget is ért az elődöntő izgalmas része. Az orosz a mérkőzés hátralévő részében egyetlen gémet tudott megnyerni, a 11-ből, esélye sem volt arra, hogy megszorítsa a bombaformában játszó világelsőt.

Az Australian Open elődöntőjében vereséget szenvedő lengyel azóta többek között Indian Wellsben, Miamiban, Stuttgartban és Rómában is tornát nyert, salakon verhetetlennek bizonyult, győzelmi szériája már 34 mérkőzéses.

Sikersorozata 2000 óta a második leghosszabb a nők között, most érte be az amerikai Serena Williamst, és az évezredben már csak Venus Williams áll jobban nála, őt a finálé megnyerésével érné utol. Az abszolút rekord Martina Navratilova nevéhez fűződik, aki 1984-ben 74 meccset nyert meg megszakítás nélkül.

A Roland Garroson 2020-ban már győzött, most megismételheti a sikerét.

A második elődöntő nyíltabb játékot hozott fordulatos gémekkel, hosszú labdamenetekkel, mindkét oldalon bréklabdákkal és sikeres brékekkel – legalábbis az első játszmában...

Coco Gauff 1:1 után kétszer is elvette Martina Trevisan adogatását úgy, hogy az olasz azonnal vissza is brékelt. Az amerikai a harmadik, fogadóként megnyert játéka után azonban túllendült idegességén, és harmadjára hozni tudta az adogatását. Trevisan 3:5-nél a játszmában maradásért adogatott, de sorozatban negyedszer is elbukta a szervagémjét.

A 18 éves versenyző a második játszma negyedik, hosszú és kulcsfontosságú játékában újra elvette az elődöntőre elfáradó, a combjával is bajlódó olasz adogatását, végleg megtörve Trevisan ellenállását. Az európai már csak egy-egy labdamenetre csillantotta meg azt, ami az elődöntőig repítette, Gauff pedig megnyerte a hátralévő gémeket is, és élete első elődöntőjét megnyerve készülhet a Swiatek elleni fináléra.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
NŐI EGYES,
ELŐDÖNTŐ
Swiatek (lengyel, 1.)–Kaszatkina (orosz, 20.) 6:2, 6:1
Gauff (amerikai, 18.)–Trevisan (olasz) 6:3, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik