Roland Garros: Hacsanov jól állta a sarat, de Djokovics a 4-ben

Vágólapra másolva!
2023.06.06. 18:55
null
Djokovics elődöntős Párizsban, Cicipasz vagy Alcaraz vár majd rá (Fotó: Getty Images)
Novak Djokovics négy szettben, 4:6, 7:6, 6:2, 6:4-gyel győzte le Karen Hacsanovot a párizsi nyílt salakpályás teniszbajnokság (Roland Garros) férfi egyesének első negyeddöntőjében, így ott van a legjobb négy között.


Lassan indult be Djokovics játéka, de ne vegyük el Hacsanov érdemeit: az orosz teniszező pazar formában kezdte a meccset, brékelte is a szerbet, s ha nehezen is, de 6:4-re behúzta az első játszmát. A következő szett hasonlóan szorosan alakult, sőt: mindkét teniszező hozta saját adogatásait, így eljutottunk 6:6-ig, tehát a tie breakig. Ezt aztán elképesztő profin, magabiztosan hozta Djokovics, és 7–0-ra nyert, vagyis behúzta a szettet.

Ezt követően aztán nem volt megállás. Djokovics a harmadik játszmában már felőrölte egyre csak fáradó ellenfelét, többször is brékelt, végül 6:2-re húzta be a szettet. Ekkor már minden a szerb mellett szólt, de Hacsanov nem adta olyan könnyen magát, és a negyedik játszmában is feladta a feladatot Djokovicsnak (4:3-nál például brékelt is), aki azonban magabiztos adogatójátékkal és egy visszabérkkel vette az akadályt, majd 6:4-re behúzta a szettet, így lezárta a meccset.

A szerb világklasszis ellenfele az elődöntőben Sztefanosz Cicipasz vagy a torna legfőbb esélyese, a világelső Carlos Alcaraz lesz.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (49 600 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 3.)–Hacsanov (orosz, 11.) 4:6, 7:6 (7–0), 6:2, 6:4

KÉSŐBB
20.15:
Alcaraz (spanyol, 1.)–Cicipasz (görög, 5.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik