Roland Garros: elájult, majd vérző fejjel találtak rá az argentin teniszezőre

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 10:48
null
Kimerült, és elájult a Karacev elleni mérkőzése után Ugo Carabelli (Fotó: Getty Images)
Az ESPN-nek adott nyilatkozatában mesélt arról Camilo Ugo Carabelli, hogy a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) 1. fordulójában Aszlan Karacev ellen aratott győzelme után annyira kimerült, hogy a hotelszobájában lévő fürdőben összeesett, és elájult, ami miatt a feje is vérezni kezdett.

 

 

Az argentin teniszező maratoni, ötszettes győzelemmel debütált a Roland Garros főtábláján még vasárnap délután Aszlan Karacev ellen. A 4 óra 17 perces összecsapás után – ami a francia nemzetközi teniszbajnokság történetének első döntő szett tie-breakes mérkőzése volt – a hotelszobájába indult a 22 éves sportoló, hogy kipihenje a fáradalmakat, azonban ez nem úgy sikerült, ahogy arra számított.

„A meccs után visszamentem a hotelbe, hogy aludjak, azonban a fürdőszobában elájultam. Nem tudom hogy hogyan történt, mivel nem emlékszem semmire. A következő kép az, hogy az edzőm segít fel úgy, hogy arccal a földnek fekszem" – mondta az esetről Carabelli, aki azt is elárulta, hogy vérzett a feje. Hozzátette, a meccs után kicsit szédült, és a stressz, valamint az adrenalin is segíthetett abban, hogy elájult, valamint korábban még nem játszott ötszettes mérkőzést.

Az ATP-világranglista 155. helyén rangsorolt játékoson másnap elvégeztek néhány általános szívvizsgálatot, de mindegyik eredménye jó volt. „Ha visszautazunk Buenos Airesbe akkor elvégzünk még néhány vizsgálatot, de szerintem ez csak a túlterhelés miatt volt. A fejsérülésemet az orvosok ellátták, pedig az is vérzett, amikor megtaláltak."

„Az első szettben éreztem, egy kicsit szédültem, de a vállsérülésem nem hátráltatott a mérkőzés alatt, nem éreztem, hogy fájna a vállam, bekötöttük, és ez elég volt" – mondta Carabelli a Félix Auger-Aliassime elleni mérkőzésről, amit három szettben, 6:0, 6:3, 6:4-re veszített el. Hozzátette, pozitív élményként fogja fel így is a kanadai elleni mérkőzést, hiszen megtapasztalhatta, hogy milyen a játék egy top 10-es ellen. „Most még egy kicsit bosszant, hogy nem tudtam nyerni, de ha sikerül lenyugodnom, szerintem úgy leszek vele, hogy egy jó versenyt zártam."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik