Aus. Open: „Djokovicsot edzeni olyan, mint a Real Madrid kispadján ülni”

Vágólapra másolva!
2023.01.30. 10:50
null
Goran Ivanisevic szerint Novak Djokovicsot olyan edzeni, mint a Real Madrid kispadján ülni: csak a trófeák és a rekordok számítanak, semmi más (Fotó: Getty Images)
Novak Djokovics edzője, Goran Ivanisevic szerint a játékosok 97 százaléka visszalépett volna az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól, ha hasonló sérüléssel küszködött volna, mint az immár 22-szeres Grand Slam-győztes tanítványa.

A horvát klasszis 2019 óta dolgozik a 35 éves világelsővel, és elmondása szerint Djokovics combhajlítóizom-problémái miatt 77 kezelésen vett részt, hogy folytatni tudja a küzdelmeket Ausztráliában.

„Napról napra jobban ment neki, amire egyáltalán nem számítottam. Őszintén sokkolt a dolog” – mondta a 2001-es wimbledoni bajnok, majd hozzátette: az első MR-vizsgálat eredményei után nem sokan folytatták volna a viadalt, Djokovics mégis túljutott ezen, és megnyerte a tornát.

Ivanisevic arra is kitért, hogy szerinte meddig folytathatja a szerb klasszis.

„Két-három évig még biztosan. Az, ahogy formában tartja a testét, és ahogyan kezeli például az étkezést, az valami elképesztő. Hihetetlen, mennyire magas szinten van” – mondta az 51 éves szakember, aki a tehetséges fiatalok szereplése mellett még mindig Rafael Nadal és Djokovics párharcát tartja a legizgalmasabbnak a teniszvilágban.

„Djokovicsot edzeni olyan, mint a Real Madrid kispadján ülni. Csak a trófeák és a rekordok számítanak, semmi más” – tette hozzá Ivanisevic.

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Cicipasz (görög, 3.)–Djokovics (szerb,4.) 3:6, 6:7 (4–7), 6:7 (5–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik