Ez nem tartott sokáig, Fucsovics másfél órán belül legyőzte a veterán spanyolt Dohában

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 17:45
Fucsovics kíméletlenül játszott Bautista ellen (Fotó: Getty Images)
A Dohában zajló, másfél millió dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna első fordulójában a világranglista 80. helyén álló Fucsovics Márton két játszmában nagyon simán legyőzte a 97. helyen álló Roberto Bautistát. Ugyanitt a magyar éljátékos, Marozsán Fábián szintén nyert, igaz, jóval szorosabb két játszmában a selejtezőből érkező cseh Vít Kopriva ellen.

 

Nem úgy nézett ki, hogy Fucsovics Márton jól kapta el a meccs elejét, hiszen Roberto Bautista rögtön három bréklabdához jutott, de a 32 éves magyar mindhármat hárítva hozta a szervajátékát. Lendületét megőrizve rögtön elvette a spanyolét, s meg is erősítve fórját alig több mint húsz perc játék után már 4:0-ra vezetett, miután másodszor is játékot nyert fogadóként. Aztán egy brékváltást követően, 5:1-nél első játszmalabdáját kihasználva 42 perc alatt megnyerte a szettet.

A második felvonás elején rögtön olyat láthattunk, amit az elsőben egyszer sem, a 35 éves spanyol adogatójátékot nyert. Viszont mivel a rákövetkező szerváját nem tudta hozni, a stabilan szerváló Fucsovics viszont még bréklabdáig sem engedte, a magyar a második játszmában is gyorsan megerősítette brékelőnyét. Ezt pedig a folytatásban már nem is engedte ki a kezéből Fucsovics, aki 6:3-ra hozta a szettet, a meccset pedig 83 perc alatt megnyerte.

Fucsovics a nyolc közé jutásért a torna 4. kiemeltje, a világranglistán 21. helyen álló kazah Alekszandr Bublik ellen lép pályára, várhatóan szerdán.

FUCSOVICS MECCSLABDÁJA

A Fucsovicsnál jó fél órával később pályára lépő, a világranglistán 60. Marozsán Fábián nem kezdett jól a selejtezőből érkező, a lajstromban 118. helyet elfoglaló cseh Vít Kopriva ellen, elvesztette az első adogatását – igaz, rögtön utána el is tüntette a hátrányát. A 24 éves magyar éljátékos viszont a folytatásban próbált jobban figyelni az adogatójátékára, igaz, a cseh a hetedikben megint brékelni tudta, Marozsán azonban újfent azonnal visszavágott, majd 6:5-ös előnyénél brékelve 45 perc alatt 7:5-re megnyerte a játszmát.

A második szett megint a cseh brékjével kezdődött, Marozsántól most nem érkezett az azonnali válasz, így a Kopriva vezetésével haladtak a felek 5:4-ig. A következő három játék egyaránt a fogadó sikerével zárult, így jöhetett a rövidítés. Ebben mindketten elbukták első adogatópontjukat, majd rendre hozták a többit, egészen a 14. labdamenetig, amikor 7–6-os vezetésénél a korábban már játszmalabdát hárító Marozsán fogadóként jutott első alkalommal meccslabdához. Ezt magabiztosan ki is használta, így két szoros játszmában legyőzte a nála két évvel idősebb cseh ellenfelét.

„Mindig nehéz kvalifikációból érkező ellenféllel játszani, hiszen két győztes mérkőzés után teli van önbizalommal, nem volt ez másképp Kopriva esetében sem. Most vagyok itt először, a szeles időjárás nem a kedvencem, nem nekem kedvez, és kicsit még az is furcsa a fedett pályás meccsek után, hogy itt, Katarban már szabad téren játszunk – mondta Marozsán a menedzsmentje közleményében. – Mivel az elmúlt meccseim nem voltak tökéletesek, kifejezetten fontos győzelem volt egy nehéz ellenféllel szemben, aki remekül játszott alapvonalról, és aki ellen nehéz volt pontot nyerni, főleg fonák oldalon. Talán a tenyeresen tudtam inkább megverni. Örülök, hogy két szettben nyertem, a nehézségek után sikerült önmagamat is legyőzni.”

Marozsánra a torna második kiemeltje, a világranglistán 17. helyen álló Karen Hacsanov vár a legjobb 16 között.

TENISZ
ATP-250-es torna, Doha (kemény pálya)
1. forduló (a 16 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Roberto Bautista (spanyol) 6:1, 6:3
Marozsán Fábián–Vít Kopriva (cseh) 7:5, 7:6 (8–6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik