Roland Garros: Udvardy nagy csata után nem jutott főtáblára

Vágólapra másolva!
2024.05.24. 14:23
Udvardy Panna nem jutott főtáblára (Fotó: Kovács Péter, archív)
Udvardy Panna nagy csatában kikapott a francia nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott főtáblára.

 

A világranglistán 132. magyar játékos a kvalifikáció utolsó körében a szlovák Rebecca Sramkovával (89.) csapott össze. Az első szettben Udvardy két brékkel 5:1-re elhúzott, adogatóként két labdára volt a részsikertől, de riválisa összeszedte magát és sorozatban hat játékot nyerve fordított.

A második felvonás négy brékkel indult, de amikor Udvardy 3:3-nál négy fogadóelőnyt hárítva megnyert egy maratoni, 16 labdamenetes játékot, lendületbe jött és kiegyenlítette a játszmaállást.

A döntő szettben Sramkova 4:1-re meglépett, Udvardy azonban visszabrékelt és egyenlített, meccslabdát hárítva kiharcolta a rövidítést. Ebben viszont simán alulmaradt, és 2 óra 44 perc után mehetett gratulálni ellenfelének.

A 128-as főtáblán így csak Marozsán Fábián és Fucsovics Márton szerepel: előbbi selejtezős ellenféllel kezd, míg utóbbira a kilencedik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz vár a vasárnap rajtoló első fordulóban.

ROLAND GARROS
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Sramková (szlovák, 16.)–Udvardy (27.) 7:5, 3:6, 7:6 (10–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik