Fucsovics hátrányból nyert és már elődöntős Bukarestben

Vágólapra másolva!
2024.04.19. 14:16
Fucsovics győzelemmel kezdett Cagliariban (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Bukarestben zajló salakpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében a világranglistán 82. helyet elfoglaló Fucsovics Márton háromszettes győzelmet aratott a rangsorban 92. helyen álló francia Corentin Moutet ellen.

 

Az eddigi két bukaresti meccsén játszmaveszteség nélkül menetelő Fucsovics Márton remekül kezdte harmadik találkozóját is, az első játékban fogadóként azonnal brékelte a meccs napján 25 éves ellenfelét, sőt, a szülinapos Moutet a harmadik adogatójátékát is elvesztette, vagyis a nyíregyházi teniszező dupla brékelőnybe került. Hiába vezetett azonban már 4:1-re is Fucsovics, a francia megemberelte magát és innentől fogva nem hagyta levegőhöz és megnyert játékhoz jutni a magyart: zsinórban öt gémet nyerve 55 perc alatt 6:4-re vitte a szettet.

A második felvonás első játékában bő tíz percig gyűrték egymást a felek – Fucsovics három fogadóelőnyt sem tudott kihasználni, mire a negyediket végre érvényre juttatta, s brékelte Moutet-t. Ezzel szemben a magyar játékos semmire hozta következő két adogatását, majd ismét brékelt, így az első játszmához hasonlóan a másodikban is 4:1-re vezetett. Ugyan Moutet nem hagyta magát, ezúttal a dupla brékelőny elég volt Fucsovics szettgyőzelméhez (6:4).

A döntő játszma is letükrözte az első kettőt, Fucsovics harmadszor is dupla brékelőnybe került. Az előző két alkalommal Moutet azonnal visszabrékelt a hatodik játékban, és most is volt két bréklabdája, de a magyar játékos ezúttal hozta adogatását, majd egy újabb brékkel megnyerte a csaknem három órán át tartó mérkőzést.

Fucsovics az elődöntőben a Joao Fonseca–Alejandro Tabilo párharc győztesével találkozik.

ATP 250-ES TORNA, BUKAREST (salak, 651 865 euró)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Fucsovics Márton–Corentin Moutet (francia) 4:6, 6:4, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik