Billie Jean King-kupa: Nagy Adrienn és Szabanin is kikapott, győztek a dánok

Vágólapra másolva!
2024.04.10. 14:31
Nagy Adrienn-nek sem jött össze a bravúr (Fotó: Facebook/Hungarian Tennis)
A magyar női teniszválogatott 2–1-re kikapott a dánoktól a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, a harmadik fordulóban: egyesben Nagy Adrienn után Szabanin Natália is vereséget szenvedett, a Stollár, Szabanin páros két szettben győzött.

 

Az egyaránt top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea nemrég lemondta a szereplést, így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) számíthat Oeirasban. Közülük Stollár még nem lépett pályára, de társai így is 2–1-re verték hétfőn a bolgárokat, majd kedden 2–1-re kikaptak Ausztriától.

A csoportkör utolsó fordulójában Dánia volt az ellenfél, amelyben a Grand Slam-bajnok és volt világelső Caroline Wozniacki hétfőn sérülés miatt feladta a meccsét, és a magyarok ellen sem nevezték. A 23 éves Nagy a párharc nyitányán Johanne Christine Svendsennel csapott össze, aki 516. a WTA-rangsorban. A junior párosban Australian Open-bajnok magyar 2:1-re vezetett brékkel, de ezután már nem nyert gémet az első szettben, majd a folytatásban 4:5-nél a legrosszabbkor veszítette el ismét a szerváját. A meccs 1 óra 35 percig tartott.

Azzal, hogy Nagy elbukta az első egyest, Szabanin (601.) győzelmi kényszerben volt Clara Tauson (87.) ellen. A csata azonban egyoldalúan alakult, a magyar teniszező nem nyert játékot és 47 perc alatt maradt alul.

Végül Stollár Fanny, Szabanin Natália kettőse két játszmában jobbnak bizonyult a Laura Brunkel, Rebecca Munk Mortensen duónál, így a dánok 2–1-re nyerték meg a mérkőzést.

A mieink a csoport harmadik helyén zártak – az már korábban biztossá vált, hogy nem eshetnek ki.

A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje lecsúszik a zóna II-es csoportjába. Az már korábban biztossá vált, hogy a magyar együttes nem eshet ki.

FRISSÍTÉS (19.50)

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a válogatott a folytatásban a 7–9. helyért játszik. A csütörtöki szünnapot követően pénteken a svédek, szombaton a törökök lesznek az ellenfelek.

TENISZ
Billie Jean King-kupa
A-csoport, 3. forduló
Dánia–Magyarország 2–1
Johanne Christine Svendsen–Nagy Adrienn 6:2, 6:4
Clara Tauson–Szabanin Natália 6:0, 6:0
Laura Brunkel, Rebecca Munk Mortensen–Stollár Fanny, Szabanin Natália 4:6, 2:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik