Sarapova és Clijsters csatája az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 09:33
Marija Sarapova erejét mutatja, hogy elképesztően sokat hibázva is játszmavesztés nélkül jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, ahol Kim Clijstersszel találkozik. A belga lány a korábbi háromszoros melbourne-i bajnok Martina Hingist győzte le nagy csatában a négy között. Mint ismert, a másik ágon Serena Williams–Nicole Vaidisova elődöntő lesz.
Marija Sarapova Kim Clijsters ellen nem hibázhat annyit, mint Csakvetadze ellen
Reuters
Marija Sarapova Kim Clijsters ellen nem hibázhat annyit, mint Csakvetadze ellen
Marija Sarapova Kim Clijsters ellen nem hibázhat annyit, mint Csakvetadze ellen
Reuters
Marija Sarapova Kim Clijsters ellen nem hibázhat annyit, mint Csakvetadze ellen

Szavazás

Ki nyeri a 2007-es Australian Open női versenyét?

Írja be az itt látható számot!
Marija Sarapova 41 ki nem kényszerített hibával is legyőzte le honfitársnőjét, Anna Csakvetadzét az Australian Open női egyesének elődöntőjében. Noha az összecsapás két szettben dőlt el, hatalmas csatát hozott: 2 óra 14 percig tartott.

Pedig a 12. helyen Csakvetadze „elvihette” volna az első játszmát, hiszen kétszer is brékelőnyben volt, de aztán a 19 éves Marija rövidítést harcolt ki, amelyet 7-5-re megnyert.

A második felvonásban fordult a kocka: az 1. helyen kiemelt szibériai születésű lány vette el kétszer a vállsérüléssel bajlódó Csakvetadze adogatását, majd 5:4-nél meccslabdája is volt, ám ezt a vele egykorú riválisa hárította.

Sarapova azonban ekkor már megállíthatatlan volt: 5:5 után megnyerte a következő két gémet is, és ezzel 2005 és 2006 után harmadszor jutott el az elődöntőig Melbourne-ben.

A felső ág másik negyeddöntőjében Kim Clijsters igen hullámzó teljesítményt nyújtva győzte le 3:6, 6:4, 6:3-ra Martina Hingist.

Noha a belga klasszis már az első játékban elvette a hatodikként rangsorolt, a tornát 1997-99 között háromszor megnyerő svájci lány adogatását, később visszaesett, és Hingis 6:3-ra megnyerte a szettet.

A második felvonásban Clijsters még mindig meglehetősen pontatlanul ütögette ide-oda a labdákat, kettős brékhátrányba is került, de aztán feltámadt, és 6:4-gyel egyenlített.

A döntő játszmában megint csak Hingis vette el először riválisa adogatását, Clijsters mégis visszajött, sőt úgy fordította meg a szettet, hogy 6:3-mal zárta le a meccset.

Tavaly, amikor Hingis három év kihagyás után visszatért a profik közé, a belga versenyző szintén három játszmában győzött ellene Melbourne-ben.

A 23 éves Clijsters várhatóan nagyon összeszedi majd magát Sarapova ellen, annál is inkább, mivel jó eséllyel utoljára indult az Australian Openen: korábban jelezte, hogy az idény végén visszavonul.

AUSZTRÁL NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, MELBOURNE (15 636 ezer dollár, kemény pálya):

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Sarapova (orosz, 1.)–Csakvetadze (orosz, 12.) 7:6 (7-5), 7-5
Clijsters (belga, 4.)–Hingis (svájci, 6.) 3:6, 6:4, 6:3
AZ ELŐDÖNTŐBEN:
Marija Sarapova Kim Clijsters
Serena Williams Nicole Vaidisova
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik