Téli sportok: családi napot tartanak szombaton a Normafán

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.06. 14:29
null
(Fotó: Magyar Síszövetség)
Október 8-án szombaton családi szezonnyitó sportnapot rendez a Magyar Síszövetség a Normafa Park Látogatóközpontjában. A családok mellett a síiskolák és a klubok képviselőit is várják.

 

Lehet, hogy épp szombaton teszi meg első lépéseit egy későbbi sikeres sportoló a Normafán, ahol a síszövetség a kicsiket és a nagyokat egyaránt várja a téli sportágválasztóval egybekötött családi napjára. Az érdeklődők megismerkedhetnek a legnépszerűbb havas sportágakkal, sőt, szakemberek segítségével bele is kóstolhatnak az egyes mozgásformák alapjaiba.

A kezdők a sportágválasztó keretében kipróbálhatják a sírollert, a lézeres minibiatlont, a síugrást minisáncon, valamint az alpesi síelést és a sífutást műanyag tanpályán. A gyakorlottabbak akár versenyen is bemutathatják tudásukat, és tanácsot kérhetnek a pekingi olimpia résztvevői közül Tóth Zitától, Pónya Sárától, Kékesi Mártontól, valamint Kónya Ádámtól. A reggel 9 órakor kezdődő programok a délutáni szakmai workshop előadásaival zárulnak.

A program:
9:00–11:30: műanyagpályás alpesi gyermekverseny
10:00–11:30: sírolleres sífutóverseny
10:00–16:00: sportágválasztó gyerekeknek (lesiklás, síugrás, sífutás, síroller, lézerlövészetes biatlon)
11:00–11:30: megnyitó
11:40–12:00: eredményhirdetés
13:00–14:30: szakmai workshop. Téma: A hazai sísport múltja, jelene, jövője. Előadók: Dr. Fürstner József, a Magyar Síszövetség elnöke; Dr. Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke; Fehér Gyula, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke; Kékesi Márton, alpesi síelő olimpikon; Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik