Téli olimpia: Magyar Márk pénteki PCR-tesztje is pozitív lett

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 12:46
null
Téli olimpia: Magyar Márk pénteki PCR-tesztje is pozitív (Fotó: hunskate)
Magyar Márk páros műkorcsolyázó csütörtöki és a pénteken megismételt PCR-tesztje is pozitív lett Pekingben, ezért párjával, Chtchetinina Iouliával nem tud indulni a pénteki rövid programban és a szombati kűrben – számolt be a legutóbbi teszt eredményéről a magyarock.hu.

 

66 év után olimpiai indulási jogot szerzett a magyar műkorcsolyapáros, azonban még a kezdés előtt szertefoszlottak az álmok: Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk nem tud elindulni a versenyeken, mert párosunk férfi tagjának pozitív lett a Pekingbe érkezést követően elvégzett PCR-tesztje, így az olimpiai faluból egy izolációs hotelbe szállították.

Pénteken Magyar újabb pozitív mintát adott, ezért jelenleg az is kérdéses, hogy mikor utazhat haza Pekingből – ahhoz, hogy elhagyhassa a hotelt, két negatív tesztre van szüksége.

Chtchetinina Ioulia a MOB helyszínen dolgozó munkatársainak köszönhetően az éjszaka folyamán repülőre tud ülni és elhagyja a kínai fővárost.

A Magyar Távirati Iroda péntek reggel arról számolt be, hogy csütörtökön csupán egy új koronavírusos esetet regisztráltak Pekingben.

Ugyan a szervezők nem közölték, hogy kinél mutatták ki a fertőzést – csak annyit, hogy a repülőtéren az érkezésnél adott minta lett pozitív –, könnyen kitalálható, a magyar versenyző volt az.

„Egy élet munkája veszett most kárba. Azért dolgoztam, azért készültem, különösen az utolsó négy évben, hogy olimpikon lehessek, hogy megmutathassuk Iouliával, hogy mit tudunk az olimpián” – mondta az MTI-nek a letört versenyző közvetlenül az előtt, hogy az olimpiai faluból átszállították az izolációs hotelbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik