Téli Ázsiai Játékok: sivatagi királyságban rendezik a 2029-es eseményt

Vágólapra másolva!
2022.10.04. 14:17
null
A síközpont látványterve (Fotó: Arab News)
Sivatagi királyság, Szaúd-Arábia rendezi meg a 2029-es téli Ázsia Játékokat – adta hírül a 45 ország nemzeti ötkarikás testületét összefogó Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) közgyűlésének döntését az insidethegames.biz.


A portál beszámolója szerint a még épülő Trojena üdülőhely ad otthont a hét év múlva esedékes versenyeknek, melyek színhelyeit 500 milliárd dolláros (!) projekt keretében készítik el. A terv megvalósítását Mohamed bin Szalmán koronaherceg, a szaúdi trónörökös irányítja.

Trojena volt az egyetlen jelölt a kontinentális téli játékokra, amelyeket 2017 óta nem tartottak meg, mivel az OCA nehezen talált házigazdát. Szaúd-Arábia – ahol a hőmérséklet ritkán esik plusz nyolc Celsius-fok alá – az első nyugat-ázsiai ország, amely megrendezi az eseményt.

A tervek szerint a Szaúd-Arábia északnyugati részén születőben levő üdülőhely megújuló energiával fog működni, és az elképzelések között szerepel sífalunak, luxus családi és wellness-létesítményeknek, a régió legnagyobb édesvizű tavának, valamint egy interaktív természetvédelmi területnek a létrehozása is.

A projektben kiemelt hangsúlyt kapott a fenntarthatóság, a megújuló energia fontossága, s az is, hogy a természetes hó mellett mesterséges havat is jócskán használnak majd a versenyhelyszíneken.

Az épülő Trojena látványterveiről – közte a téli sportközponttal – az Arab News osztott meg videót:



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik