Síugrás: majdnem visszavonult, végül vk-versenyt nyert Ammann

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 18:52
null
Simon Ammann 22. alkalommal nyert vk-versenyt (Fotó: pap.pl)
Simon Ammann győzelmével ért véget Rukában (Kuusamo) a síugrók vk-sorozatának második versenye. A négyszeres olimpiai bajnok svájci mögött két japán, Ito Daiki és Kaszai Noriaki végzett a dobogón.


Kevesen gondolták volna, hogy az első sorozat után Simon Ammann vezet majd Finnországban. Pedig a négyszeres olimpiai bajnok svájci, akivel kapcsolatban az utóbbi időben egyre többször esik szó a visszavonulásról (a téli olimpia után is felmerült, hogy abbahagyja), kiválóan ugrott. Nem Ammanné volt a legnagyobb, és a nála „hagyományosan" rossz talajfogás sem segítette a pontozóbíróknál, de 139.5 méterrel a szélkompenzációs pontok miatt mégis mindenkit megelőzött. Igaz, a másodikként záró Ito Daiki csupán 0.5 pontos hátránnyal követte. Severin Freund 4.4 ponttal, míg a legtávolabb „szökkenő" Anderas Kofler (144.5 méter) 5.2-vel üldözte Ammannt.

Meglepetésre a Négysáncverseny címvédője, az osztrák Thomas Diethart nem tudott bekerülni a második sorozat ugrói közé, de Gregor Schlierenzauer is csak a 28. helyen várhatta a folytatást. Az összetett vk címvédője, a kétszeres olimpiai bajnok lengyel Kamil Stoch sérülése miatt nem indult el.

A második körben nagyot erősítettek a japánok. A 42 éves Kaszai Noriaki nagyszerű ugrással felzárkózott Ito mögé. Ammann azonban mindannyiukon túltett. Másodjára 142 méterre repült, s végül kereken nyolcpontos előnnyel az első helyen végzett. Ammann 22. alkalommal győzött világkupaversenyen, s az összetettben is átvette a vezetést.

SÍUGRÁS, VK-VERSENY, RUKA (KUUSAMO)
Nagysánc (méret: 142 méter)

1. Simon Ammann (svájci) 284.1 pont
2. Ito Daiki (japán) 276.1
3. Kaszai Noriaki (japán) 270.5
Az összetett vk állása (még 30 verseny van hátra)
1. Ammann 136 pont
2. Roman Koudelka (cseh) 126
3. Kaszai és Kraft (osztrák) 100

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik