Rp. gyorskori: Lockett Deanna nem tér vissza Magyarországra

Vágólapra másolva!
2021.01.06. 16:35
null
Lockett Deanna (Fotó: HUNSKATE Média)
Lockett Deanna nélkül folytatja munkáját rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottunk.

 

Már a 2018-as pjongcsangi olimpián is a magyar csapattal edzett a szünnapokon, aztán a kapcsolat egyre erősebb lett. Olyannyira, hogy Lockett Deanna Magyarországra költözött, s 2019 májusában magyar állampolgársági esküt tett.

„Ha lehetőséget kapok, büszkén fogom képviselni a magyar színeket a következő olimpián” – nyilatkozta akkor a short trackes lány, s utána többször is jégre léphetett magyarként a nagyobb versenyeken, hiszen ott volt a világkupa-viadalokon, valamint egy évvel ezelőtt a debreceni Főnix Csarnokban is a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Olyannyira jól „muzsikált”, hogy tavaly a világbajnokságon való indulás jogát is kivívta, aztán azonban jött a koronavírus-járvány, Lockett pedig amilyen hamar csak tudott, hazautazott Ausztráliába a családjához.

És nagyon úgy tűnik, hogy már nem is tér vissza Magyarországra.

„Deanna beilleszkedett a csapatba, mégis egyedül volt: távol a családjától, barátaitól, és időközben kiderült, mindezt nehezen viseli. Az elmúlt hónapok megerősítették abban, hogy Ausztráliában akar maradni, mi pedig tudomásul vettük a döntését – mondta el Telegdi Attila, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorskorcsolya ágazatának sportigazgatója. – Ebben a helyzetben megtehetnénk, hogy iderendeljük és kötelezzük őt a munkára, de lássuk be, csak egy mentálisan is kiegyensúlyozott versenyző tud megfelelni annak a követelménynek és rendszernek, amelyben erőn felül kell nap mint nap dolgozni, így ennek nincs értelme. A hivatalos lépéseket természetesen megtesszük, de ne feledjük azt sem, hogy emberekkel dolgozunk. Deanna kissé elhamarkodott döntésének és a világjárvány miatt kialakult helyzetnek tudjuk be a történteket és a jelenleg fennálló állapotot: a pandémia mindenki megvisel, nemhogy egy, a szeretteitől távol lévő sportolót.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik