Isten hozott/veled!

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.08.04. 21:08
Volt sürgés-forgás a Lane környékén az utóbbi napokban. Igazoltunk egy nagyszerű középcsatárt, akinél jobbat jelenleg nem nagyon találni a...

Volt sürgés-forgás a Lane környékén az utóbbi napokban. Igazoltunk egy nagyszerű középcsatárt, akinél jobbat jelenleg nem nagyon találni a piacon. Emellett búcsút intettünk két olyan játékosnak, akik megítélése megosztotta a Spurs-szurkolók táborát. Sokáig úgy tűnt, hogy még egy új érkezőt köszönthetünk a Klubnál, azonban a Steaua sittes tulaja kicsit húzza még a dolgot, de remélem ez is megoldódik előbb mint utóbb. Ezzel szemben a nyár első számú szappanoperája a műfaj szabályainak messzemenőkig megfelelve egy helyben topog: semerre sem halad a történet, az újságok azonban ettől függetlenül írják tovább. A Klub továbbra sem akarja eladni a legjobb játékosát, és Bale-lel egyetemben nem hagyják, hogy a Real belerángassa őket az iszapbirkózásba. Üdítő látni, hogy amíg madridi részről az elnöktől a gondnokig senki sem tudja befogni a pofáját, addig a mieink nem partnerek az ilyesmiben. Alább elkésett üdvözlő poszt Katona Róbert, azaz Roberto Soldado érkezésének örömére, majd teret adunk a Caulkertől és Clinttől való elbúcsúzásnak is. Ja, és lesz pár szó Bale-ről, illetve a csúnyára sikeredett Monaco-Spurs XI bulimeccsről is.Volt sürgés-forgás a Lane környékén az utóbbi napokban. Igazoltunk egy nagyszerű középcsatárt, akinél jobbat jelenleg nem nagyon találni a piacon. Emellett búcsút intettünk két olyan játékosnak, akik megítélése megosztotta a Spurs-szurkolók táborát. Sokáig úgy tűnt, hogy még egy új érkezőt köszönthetünk a Klubnál, azonban a Steaua sittes tulaja kicsit húzza még a dolgot, de remélem ez is megoldódik előbb mint utóbb. Ezzel szemben a nyár első számú szappanoperája a műfaj szabályainak messzemenőkig megfelelve egy helyben topog: semerre sem halad a történet, az újságok azonban ettől függetlenül írják tovább. A Klub továbbra sem akarja eladni a legjobb játékosát, és Bale-lel egyetemben nem hagyják, hogy a Real belerángassa őket az iszapbirkózásba. Üdítő látni, hogy amíg madridi részről az elnöktől a gondnokig senki sem tudja befogni a pofáját, addig a mieink nem partnerek az ilyesmiben. Alább elkésett üdvözlő poszt Katona Róbert, azaz Roberto Soldado érkezésének örömére, majd teret adunk a Caulkertől és Clinttől való elbúcsúzásnak is. Ja, és lesz pár szó Bale-ről, illetve a csúnyára sikeredett Monaco-Spurs XI bulimeccsről is.

SOLDADO

Csípjen meg valaki! Minőségi csatárt igazoltunk egy teljes hónappal azelőtt, hogy a huzat becsapja az átigazolási ablakot! Gondoljunk csak bele, hogy mennyire szokatlan minden ezzel a transzferrel kapcsolatosan. Már maga az sokkoló, hogy szerződtettük a La Liga egyik, ha nem a legjobb spanyol csatárát. Ha hozzá vesszük, hogy nem hagytuk az utolsó nap utolsó félórájára az üzlet megkötését, már a Nemere István-i tudománytalan fantasztikum felségterületén érezhetjük magunkat. Arra pedig, hogy Levy közel 10 millió fonttal megdöntötte az idén július elején felállított átigazolási rekordunkat már nincsenek is szavak. És még mindig csak augusztus elején járunk. A jelenlegi kerettel már majdnem tökéletesen elégedettek lehetünk - egy középhátvéd még mindenképp elférne, de nincsenek kétségeim, hogy hozunk még a posztra valakit a szezonkezdet előtt.

Már most imádom ezt az embert! Fapad!

Soldado 81 gólt szerzett három Valenciában eltöltött évében - rövid fejszámolás után megkapjuk, hogy ez bizony átlag 27 gól szezononként, ami csudaszép. Általában szépen elosztja a góljait az idény hosszában, de nem idegen tőle a heveny gólmenés: szerzett két BL-mesterhármast, illetve négygólos meccse is volt már a bajnokságban. A Los Che előtti két szezont a Getafénál töltötte, ahol 66 meccsen 33 gólt termelt - és itt szedte össze karrierje (tudtommal) egyetlen kiállítását is, amikor lefejelte Spanyolország egyik legtahóbb védőjét, Carlos Marchenát (ez a piros lap nálam piros pontot ér). A klubfoci mellett a válogatottban is jól megy neki - bár a nagy verseny (és a szent tehenek) miatt még csak tizenegyszer képviselhette hazáját, de ez is elég volt számára, hogy szerezzen hat gólt.

Ingore the shit music, enjoy the goals.

CAULKER

Eladtuk az utóbbi évek legígéretesebb saját nevelésű védőjátékosát. Minden posztot összevetve is csak Townsend (és esetleg Carroll) tűnik jobbnak nála. Miért váltunk meg tőle? Szerintem a játékos forszírozta a dolgot: a vébé előtt minél többet kell játszania ahhoz, hogy bekerüljön Hodgson (esetlegesen) utazó keretébe. Erre a Cardiffban jó esélye lesz (alighanem alap kezdőként indul a szezonja), míg nálunk legalább hárman vannak előtte AVB rangsorában, ami azt jelenti, hogy két védőnk hosszan tartó sérülése kell ahhoz, hogy tartósan képbe kerüljön. (Oké, a hosszú sérülésekre éppen különösebb kockázat nélkül bazírozhatott volna...)

Egy másik szála a történetnek Caulker ügynökéhez vezet: történetesen ugyanaz a személy képviseli, aki Bale körül keveri a szart, Jonathan Barnett. Hallottam olyan véleményeket, melyek szerint a Klub azért ment bele ilyen hihetetlenül gyorsan Caulker eladásába, mert ezt a férgelődő alakot akarta "kifizetni" azért cserébe, hogy az ne eszkalálja tovább a Bale-szituációt. Lehet hogy ez már túlságosan messzemenő spekulálgatás, de van benne valami, elvégre Barnett minden transzfer után megkapja a maga vérdíját. Egyébként van még egy játékosa a Spurs-nél, Gylfi, akiről szintén megjelent már egy-két pletyka a nyáron bundesligás kérőkkel kapcsolatban.

Caulker megosztotta a Spurs-szurkolókat, így a távozásának a megítélése is sokszínű. Sokak szerint az utóbbi évek egyik legrosszabb döntése, hiszen többször is King lehetséges utódaként emlegettük (bár legtöbben még azelőtt tettük ezt, hogy láttuk volna játszani), mások szerint az érte kapott 8-9 millió font nagyon jó üzlet - különösen ha azt vesszük, hogy Vertonghent majdnem ugyanennyiért szereztük meg tavaly. Én nem hullajtok könnyeket érte, hiszen számomra szinte minden meccsen csalódást keltő teljesítményt nyújtott azok után, amire a Swansea-beli kölcsönszezonja alapján számítottam. Akkor csodás kritikákat kapott, de a Spurs-ben leginkább a koncentrációbéli problémák és a rossz labdakezelés maradtak meg róla, illetve az, hogy a faék-egyszerűségű megmozdulások fekszenek neki legtermészetesebben. Mindenesetre a legjobbakat kívánom neki Cardiffban - ha minden igaz ott él a barátnője (zabigyerekről is lehet hallani...), szóval sok olyan motívum lehet a háttérben, ami miatt ő is el akart igazolni, illetve amiért a Klub sem állt az útjába. Mindenesetre a szerződésben benne foglaltatik a "first refusal" joga, illetve az, hogy az esetleges viszonteladásából származó bevétel 20%-a minket illet.

DEMPSEY

Kedveltem a texasit, bár nem ájultam el a liliomfehérben mutatott teljesítményétől. Alighanem hasznosabb volt, mint ami tévén keresztül átjött, negyven meccsen szerzett egy tucat gólt, köztük három felejthetetlen találattal a United és a City ellen. Örülök, hogy végül nem az Evertonnak adtuk el, de annak már nem, hogy az MLS-be igazolt, ugyanis úgy vélem túl jó és túl fiatal még ehhez. Ő nem egy Landon Donovan, akinek sosem volt töke ahhoz, hogy huzamosabb ideig Európában maradjon. Clintnek lett volna még keresnivalója az óceán innenső oldalán. Azonban így is a PL történetének messze legeredményesebb és legjobb jenki mezőnyjátékosának tudhatja magát, ami azért nem kis szó.

Legjobb öröm a gólöröm!

Olyan játékost veszítünk el a személyében, aki hadilábon állt a sebességgel, ellenben sokszor egészen ihletett passzokat tudott előhúzni a cowboy-kalapjából (pl. a Bale elé löbbölt gólpassz a West Ham elleni hazai bajnokin). Néha idegesítő módon le tudott lassítani egy ígéretes kontrát, ellenben megvolt az a jó szokása, hogy épp időben ér oda egy kipattanóra (pl. United és Soton idegenben). Ha gólt szerzett az általában pontot ért, és Gallas-szal együtt ő volt az a játékosunk, akit szerettek a bírók. Mellesleg az ő gólöröme messze a kedvencem - semmi mesterkéltség, csak a kitörő FUUUUCK-YEAAAAH!

Köszönjük a katartikus pillanatokat és sok szerencsét Microsoft Városban!

BALE

Annyi mindent lehet olvasni vele kapcsolatosan mindenhol, hogy nem is meglepő, hogy minden, és mindennek az ellentettje is megjelent már valamelyik újságban. A közvetlen érintettektől persze semmi meglepő nem hangzott el. AVB továbbra is tolmácsolja a Klub álláspontját: Bale nem eladó. Ancelotti, a Madrid többi képviselőjétől eltérően érzi, hogy mennyire gáz ennyire látványosan folyatni a nyálukat egy másik csapat játékosára, így csak annyit mondott, hogy a két klub kapcsolatban van. Bale maga semmit sem mond - ami teljesen érthető is, hiszen bármit is mondjon, valakit meg fog bántani, tehát csak rosszul jöhet ki belőle. Ne feledjük, hogy tavaly (és tavaly előtt) ilyenkor Modric telesírta a sajtót.

Én egyébként azon a véleményen vagyok, hogy ne engedjük el semmi pénzért. Többet veszít vele a Klub, mint amennyit potenciálisan nyerhet. (Oké, ha a Madrid vállalja, hogy cserébe felépíti a stadionunkat [plusz Özil:], akkor vihetik.) Mikor fordult elő legutóbb, hogy a világ harmadik legjobb játékosa a Tottenham-ben játszott? Volt ilyen egyáltalán? Volt ennyire magasan Greaves, Ardiles, Gazza vagy Lineker ázsiója? Klinsmanné talán. Mindenesetre nagyon ritka az ilyen. Bale tizenhét éves volt, amikor megvettük. Az egyetlen oka, hogy megszerezhettük az volt, hogy semmi jel nem utalt arra, hogy ennyire jó lesz. Érdeklődött iránta mindenki, de senki sem érezte érdemesnek arra, hogy 5 3 millió fontot áldozzon érte. Senki, rajtunk kívül. Amikor először megkerestük 2007 januárjában, még visszautasította az ajánlatunkat mondván, hogy szeretné a Southamptonnal kiharcolni a feljutást. De nyárra sikerült meggyőznünk. Lehet párhuzamot keresni a mostani helyzettel. Nem jött össze a BL, és most jön érte egy nagyobb csapat. Egy olyan csapat amelyiknél nincs "nagyobb" - senki sem kételkedhet abban, hogy kissrácként Bale valóban arról álmodozott, hogy náluk focizzon.

A játékost tehát nem kritizálom, hogy váltani szeretne - mindaddig, amíg nem megy át berbahisztibe vagy modrikácsolásba a dolog. Előbb-utóbb meg fogjuk neki adni a lehetőséget, hogy csatlakozzon Céronyához Madridban. De még van három év a szerződéséből, amit saját szándékból írt alá, és amivel ő maga biztosította be azt, hogy most Levy kezében van a döntés. A Klub teljesen helyénvaló módon cselekszik, ha idén nem adja el, akkor sem, ha Bale ezt szeretné. Azzal kapcsolatban, hogy mennyire szeretne eligazolni most nyáron persze semmi biztosat nem tudhatunk. Abban biztos vagyok, hogy érdekli az ajánlat, de hajlok afelé, hogy nem élné meg tragédiaként, ha marad még egy évet a Lane-en. És ezen az sem változtat, ha Zidane folytatja a hazudozást a soha vissza nem térő alkalomról. Vissza fog térni az az alkalom, mindenki tudja, feleslegesen beszél tehát faszságokat az egykori aranylabdás. Hacsak nem ez a hobbija.

Ha le akarja igazolni a Madrid, akkor tegyen ajánlatot júniusban, vagy július elején, hogy el is lehessen költeni az érte kapott pénzt (ja, és ne baszakodjanak több éves lebontással - cash a kézbe vagy semmi). Ne július közepén kezdjék kavarni a szart, amikor már pang a piac, köszönhetően annak, hogy az orosz bűnözők és az arab sejkek lefölözték a csatárok javát.

MONACO

Ja, igen - elpicsáztak minket a hercegség orosz oligarchájának összevásárolt sztárjai. 4-1 után kikapcsoltam a stream-et, de sokkal korábban is megtehettem volna. Nem sok értelme volt ennek a meccsnek, hiszen egészen nevetséges kezdővel mentünk neki egy nagyon komoly nevekből álló gárdának. Persze öt gólt szívni még így is szar ügy. De két saját nevelésű támadónk góljai legalább szolgáltattak némi okot a pozitív gondolkodásra. Townsend előtt vízválasztó jellegű szezon állhat - idén el tudom képzelni, hogy komoly kihívás elé állítja majd Lennont a csapatba kerülésért folytatott küzdelemben. Chadli bemutatkozásából pedig nem vonnék le semmilyen következtetést - hálátlan dolog volt ilyen meccsen elsőzni.

(2008 nyarán minden felkészülési meccsünket megnyertük - a legutolsón 5-0-ra vertük a Romát, többek között Bentley duplájával. Aztán jött minden idők legrosszabb szezonkezdete, két pont nyolc forduló után, Ramos kirúgása és Harry leigazolása.)

Az Espanyol ellen már remélhetőleg egy olyan kezdőt láthatunk, amelyik itt-ott tartalmaz olyan csapategységet, amely a Palace ellen is hasonlóan néz majd ki. Mindenesetre az előszezonunk annak ellenére sem alakul optimálisan, hogy az igazolásokat most kifejezetten jól intézi Levy. Jöttek/jönnek a fontos és minőségi játékosok, és még mindig van két hét a szezonkezdetig. A sérülések, illetve a madridiak destabilizáló machinációi megnehezítik AVB dolgát, de bízom abban, hogy sikeresen vesszük majd az első akadályt.

COME ON YOU SPUUUUURSSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik