Bolton - Tottenham 4-2

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.11.08. 13:11
Jól értünk ahhoz, hogy a megalázó vereségeket kozmetikázzuk. Három hete 9-0 helyett hoztunk egy 4-3-at Milánóban, most meg a boltoni maflás...

Jól értünk ahhoz, hogy a megalázó vereségeket kozmetikázzuk. Három hete 9-0 helyett hoztunk egy 4-3-at Milánóban, most meg a boltoni maflás utáni monoklit púderezte fel Hutton és Pavljucsenkó.

Nem értek egyet a brit sportújságírók többségével, akik szerint a Tottenham-et lerángatta vissza a földre a Bolton. Nem tudom elképzelni, hogy el lettek volna szállva a pályán lévő játékosok. Harry Redknapp is ezt emelte ki többek között a meccs utáni interjúban:

"Haggyámá' more, egész héten kurvára a földön jártam! Nem lebegtem a kurva fejemmel a kurva felhők között a kurva Inter-meccs után."

El is hiszem neki. Rengetegszer volt ő már Owen Coyle helyzetében, és egészen biztosan felkészítette Palacios-ékat arra, hogy lazsálni csak akasztás terhe mellett lehet.

Mégis mit rontottunk el? Nos, a kényszerű változtatások bizonyára szerepet játszottak a kritikán aluli teljesítményben. Redknapp is említette ezt, de rögtön hozzátette, hogy ez nem szolgálthat mentségül a csapat számára.

Vegyük sorjára a Bolton góljait, kontextusban:

1. Beadás jobbról, Kaboul lábán gellert kap a labda és pontosan Gomes ölébe hull. Gomes kigurítja Gallas-nak, aki Sandro-hoz passzol. Sandro üresen kapja a labdát, de még mindig a brazil bajnokság sebességéhez szokott fejjel túl sokáig pöszmög vele - Muamba valóban nagyon gyorsan odaért, de ha figyel a brazil, akkor nyugodtan kihozzuk a labdát. Gallas és Kaboul nem számítanak arra, hogy baj lehet, így Davies üresen kapja Muambától a labdát és senkitől sem zavartatva gólt szerez. Gomes beleért a labdába, de még így is éppen befért a kapufa mellé. (Igen, Gallas mutatja, hogy Davies jó egy méteres lesen áll, de lényegtelen, ha egyszer a partjelző nem látja.)

2. No itt rendesen megszopatták a baloldalunkat. Senki sem fogja kitenni az ablakba, sem BAE, sem Bale, sem Kaboul... Ennél a gólnál hiányzott nagyon a Woody-King-Dawson trió bármelyike - bele kell vetődni az ilyen közelről érkező lövésekbe... és ezt a három angol nagyon is tudja.

3. Ez Gallas sara. Úgy nézett ki, hogy szépen, elegánsan megoldja elég egyszerű feladatát, miszerint lefüleli a hosszú indítást és indulunk előre. De sajnos Billy befelé fordult és egyenesen odagurított egy boltonihoz. Egyből passz, Lee-nek és a koreai már roskadt is össze amint megérezte BAE lehelletét a tarkóján. Meg lehetett adni, végülis lehet, hogy Benoit hetente egyszer mos fogat. Mindegy, itt Gallas hibázta a legnagyobbat.

4. Ezért nem tudom bántani a csapatot. 93. perc és támadtunk 10 emberrel. Davies nagyszerűen fejelte Cahill hihetetlenül pontos long-ballját Petrov elé, aki nem hibázott. Kicsit szerencsétlen is volt a szitu, mert éppen egy egyenlítéssel kecsegtető helyzet után került Cahill-hez a labda.

Szóval, kance kancov, a négy gólból kettőt mi rúgattunk a Boltonnal, egyet nagyon szépen kijátszottak de talán egy önfeláldozó bevetődéssel meg lehetett volna akadályozni. A negyedik meg már az első három egyenes következménye volt - és amúgy sem osztott-szorzott semmit. Úgy tűnik, hogy ez a meccs hozható lett volna ha annyira koncentrálnak a játékosaink mint az ellenfél. Mert a Bolton szinte tökéletesen játszott, 100%-ig megérdemelte a győzelmet.

Azért remélem, hogy Palaciost, Sandrot és Kranjcart még egyszer nem látom együtt a pályán... nyilván most sem tudatos rotáció volt a kezdetésük mögött, hanem Rafa és Azza sérülése adott nekik lehetőságet, de talán Huddlestone-t meg lehetett volna kockáztatni már az első félidőben (és inkább pihent volna a másodikra..., mégis más lett volna iksszel menni szünetre).

Volt két álomszép gólunk is Alanzinho Hutton, ill. Roman révén. A körülményektől függetlenül klasszis gól volt mindkettő, csak ugye semmit sem értünk vele...

ELLENŐRZŐ

Gomes - jó - nem lehet bántani az utolsó három gólért, de az elsőt talán foghatta volna.

Assou-Ekotto - elégséges - borzalmas meccse volt... mind az első, mind a második félidő elején nagyon bosszantó labdavesztése volt. Az egyik esetben majdnem gólt kaptunk ebből, a másodiknál, már a félidő elején megtörte a lendületünket. A tizenegyesnél buta módon esélyt adott Lee-nek az esésre.

Kaboul - közepes - nyoma sem volt az Inter ellen látszott magabiztosságnak. A második gólnál igazán elkélt volna egy blokk...

Gallas - elégséges - talán az eddigi legrosszabb meccse Billy-nek a színeinkben. Volt egy nagyon dícséretes felfutása amit lövéssel fejezett be. Viszont, többé kevésbbé benne volt a négy gólból kettőben.

Hutton - jó - a saját mércéjével mérve vállalható meccse volt. Nem kaptunk róla gólt (bár az első percben BAE labdavesztése után, ki tudja miért, 20 méterrel volt az emberétől...), és szerzett világklasszis gólt, valamint volt egy gólt érő beadása, amit Sandro elügyetlenkedett.

Bale - jó - kapufa, gólhoz vezető szabadrúgás, egy-két nagyon veszélyes beadás. Bale-o-val most sem volt probléma támadásban. A második gól előtt ő is csak nézte a boltoni joga bonitót.

Palacios - közepes - nehéz bármit is mondani a teljesítményéről.

Sandro - elégséges - de ez csak kegyelemkettes... mert azért kétszer odaért a kapu elé veszélyes szituban (más kérdés, hogy mindkétszer hibázott). Az alaphangot megadó első gól az ő lelkén szárad. Nagyon sokszor vesztett labdát/párharcot.

Kranjcar - elégséges - nagyon szürke volt egész meccsen. Azt vártam tőle, hogy talán kicsit megijeszti Lennont egy szemrevaló meccsel, de a mai meccsen nem tűnt olyan irreálisan olcsónak az a 2millió font amit tavaly adtunk érte. Remélem megtalálja a régi énjét, mert nagy szükségünk lesz még rá.

Modric - jó - majdhogynem egyedül próbálta tartani a lelket a pálya középső tengelyén. Ő is több labdát vesztett mint várhattuk.

Crouch - elégséges - azt hittem a hétközi gólszerzés majd lendít a játékán, de sajnos nem volt eléggé éles. Bale tett elé egy-két olyan labdát amit jobb reakcióidővel bepaszírozhatott volna az ötösről. Persze, ez az egyedüli frontember-szerep alapból nem való neki...

Cserék: Pavlju vágott egy vanbastenes kapásgólt és elnézett egy ígéretes Bentley beadást, míg Hudd kiállíttatta magát - Foy ugyan nem látta így az ítélet is elmaradt, de lehet, hogy utólag eltiltják.

HETI SCHADENFREUDE

Ha már a Wolves, a West Brom és a Chelski cserbenhagytak bennünket, legalább az ős-Yid, a Spurs-szel UEFA és FA-Kupa-győztes Chris Hughton dörgölt egy nagyot a francia kurvapecér orra alá az egyik geordie kurvapecér fejesének (na meg a polák kurvapecér lyukas kezének) köszönetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik