La Liga: „El sem tudják képzelni, Messi milyen mondatokkal provokált”

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 10:45
null
Jerzy Dudek, minden idők egyik legizgalmasabb BL-döntőjének a hőse (Fotó: AFP)
Jerzy Dudek önéletrajzi könyvet írt, amelyben felidézi a 2010-es évek elején tomboló Barcelona–Real Madrid rivalizálást, és saját szemszögéből ír Lionel Messiről, Cristiano Ronaldóról és Raúlról.

 

A Marca szemelvényeket közöl Jerzy Dudek, a Liverpool és a Real Madrid korábbi kapusa önéletrajzi könyvéből. Ebben kitér korábbi csapattársaira, Raúlra, Cristiano Ronaldóra, valamint ellenfelei közül Lionel Messire is. Amikor Dudek cserekapus volt Madridban (2007–2011), javában dúlt a rivalizálás Josep Guardiola Barcelonája és José Mourinho Real Madridja között, Dudek erről az időszakról is írt könyvében.

„Nagyon provokatív volt Messi és az egész Barcelona is, Pep Guardiolával együtt. Mindig provokálni akartak, és sokszor el is érték a céljukat. Hallottam és láttam, hogy Messi miket mondott Sergio Ramosnak és Pepének. El sem tudják képzelni, mi hagyhatja el a száját egy ilyen nyugodtnak és szimpatikusnak tűnő személynek.”

Dudek kivívta magának az öltöző tagjainak a tiszteletét kevés játékideje ellenére. Raúlról és Cristiano Ronaldóról is említést tett: „Raúl nagyon arrogáns személyiség volt, de általánosságban véve normális. Ellentétben vele Cristiano nagyon egocentrikus és nagyon versengő is volt. Ugyanakkor egy nagyon normális srác, de megértem, hogy kívülről milyennek tűnik mások számára.”

Dudek 12 meccset játszott összesen négy idény alatt, melyek során bajnokságot, Király-kupát és spanyol Szuperkupát nyert a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik