CS. M.
2023.06.07 23:00 Frissítve: 2023.06.07 23:09

Barca: a klub közleményben odaszúrt a Miamiba szerződő Messinek

Mint ismert, Lionel Messi bejelentette, hogy az MLS-ben szereplő Inter Miaminál folytatja pályafutását. Bár az argentin a Mundo Deportivónak beszélt róla, miért nem tért vissza Barcelonába, a katalán klub érdekes közleményt adott ki a transzfer mellékzöngéjeként.

Vajon Laporta haragszik-e Messire a döntése miatt, vagy tényleg sok sikert kíván neki? (Fotó: Getty Images)

 

„Azt hallottam, hogy a visszatérésemhez el kellene adnia több játékost is a Barcelonának, mások fizetését pedig csökkenteni kényszerülne. Ezt nem akartam átélni. Ezért azt a döntést hoztam, hogy Miamiban folytatom. Európában nem akartam a Barcán kívül máshol folytatni, így elhagyom a kontinenst, ezzel kikerülök a reflektorfényből.”

Az igazság az, hogy még addig sem jutottunk el a Barcelonával, hogy a szerződésről beszéljünk. Küldtek nekem egy ajánlatot, de semmi hivatalos. Sosem beszéltünk fizetésről – mondta Messi arról, miért nem szerződött ezen a nyáron a Barcelonához.

A klub ezzel kapcsolatban adott ki közleményt:

„Az FC Barcelona sok szerencsét kíván Lionel Messinek karrierje újabb fejezetéhez.

Hétfőn Jorge Messi, a játékos édesapja tájékoztatta klubunkat, hogy Messi úgy döntött, az Inter Miamiban folytatja. Mindezt annak ellenére, hogy ajánlatot kapott a Barcelonától, amely mindent megtett annak érdekében, hogy újra gránátvörös-kék mezbe öltöztesse őt.

Laporta elnök megérti és tiszteli Messi azon döntését, hogy egy kevesebb követelménnyel rendelkező ligában folytatja pályafutását, a rivaldafénytől távol, kevesebb nyomással, amiből kijárt neki az utóbbi években.

Jorge Messi és Joan Laporta is azon fog dolgozni, hogy a klublegenda – akit örökké szeretni fog Barcelona – megkapja az őt megillető tiszteletet mindenkitől.”


 

2023.12.03 20:31:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább nyúlik az Atlético barcelonai nyeretlenségi sorozata, a Barcelona zárkózott az élen állókhoz.

2023.11.11 20:22:54

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Rodrygo csúcsformában játszott, de a mérkőzés és az egész bajnokság egyik legkülönlegesebb gólját Vinícius Júnior szerezte.

2023.11.09 17:14:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Diego Simeonét nem egyszerű győzni akarás jellemezte, illetve jellemzi most is, hanem egy azzal határos, beteges kényszer. Olyan ember, akit a saját tábora imád, a riválisokban viszont zsigeri gyűlöletet ébreszt. A sajátjai szemében elkötelezett, bátor és hős, a riválisokéban túlbuzgó, mocskos és kegyetlen, aki, ha kell, szemet szúr ki, vagy övön aluli ütést visz be, ha a bíró nem figyel oda.

2023.11.06 16:13:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az előző idényben a spanyol élvonal legjobbjának választották, és az őszt is kirobbanó formában kezdte.

2023.11.03 22:06:12

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu