Férfi röplabda: sorozatban harmadszor is a Pénzügyőr a kupagyőztes

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 20:23
Ellenállhatatlan játékkal 3:0-ra nyerte meg a férfi röplabda MVM Magyar Kupa döntőjét a Pénzügyőr a Kazincbarcika ellen az Érd Arénában. A fővárosi együttes sorozatban harmadszor hódította el a trófeát, míg Jókay Zoltán immár tizenegyedik alkalommal volt kupagyőztes csapat vezetőedzője.
Az első két szettet nagyon simán, a harmadikat négy játszmalabdát hárítva nyerték a fővárosiak a VRCK ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Az első két szettet nagyon simán, a harmadikat négy játszmalabdát hárítva nyerték a fővárosiak a VRCK ellen (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Bár két-két ponttal meg tudott ugrani a meccs elején a Pénzügyőr, a barcikaiak rendre visszazárkóztak, sőt, 7:7 után két labdamenet erejéig még a vezetést is átvették. Ekkor viszont beindult a PSE-henger és elsősorban remek centertámadásaival meg sem állt 16:10-ig. Ezt viszont egy ötös VRCK-sorozat követte, így megint nyílt lett a szett. De nem sokáig, mert sorozatban hibáztak támadásban a borsodiak, s ennek meg is lett a böjtje: a végén nyolc szettlabdájuk is volt a fővárosiaknak, s noha Ciupa az elsőt hárította, utána viszont ugyanő nyitást rontott, s ezzel zárult a játszma (25:17).

A második szett elejére összeszedték magukat a borsodiak és tartani tudták a lépést, de 6:5 után megint belenéztek egy négyes sorozatba. Ez aztán alapvetően meg is határozta a továbbiakat: 17:8-nál már kilenc pont is volt a differencia. A Vegyész játékosai továbbra is sokat hibáztak, a fővárosiak meg egymás után szerezték tetszetősebbnél tetszetősebb pontjaikat. 24:13-nál jutottunk el a szettlabdához és Dávid Csanád már az elsőt ki is használta (25:13).

Ráadásul lendületben maradt az Épkar PSE és 3:0-val indította a harmadik felvonást. Azonban némi meglepetésre 5:4-re már a GreenPlan-VRCK vezetett. Egy kicsit mintha kiengedtek volna a zöld mezesek, az ellenfél pedig – amely az utolsó szalmaszálba próbált megkapaszkodni – ki is használta ezt. 8:6-os barcikai vezetésnél Jókay Zoltán az egész meccs során először kért időt. Meg is lett az eredménye, mert 9:9-nél megint egyenlő volt az állás. Megint jött egy hármas borsodi sorozat, de 14:13-nál már a Pénzügyőr vezetett, jött is az időkérés Toronyai Miklóstól. Küzdött és kapart a Vegyész, és próbálkozásait siker koronázta, így 19:17-nél jöhetett a második Jókay-időkérés. Ezek után 20-nál ismét egyenlő volt az állás, majd 23:22-es barcikai vezetés után Ciupa nyitott egy ászt. Viszont a következő szervát rontotta, aztán Gacs blokkolt sikeresen, így mindkét szettlabdát sikerült hárítania a PSE-nek, majd rövidesen a harmadikat és a negyediket is. Sőt Kiss Dániel blokkjával már a fővárosiaknak volt meccslabdájuk. Blázsovics pedig outra ütötte a labdát, s bár a Vegyész két challenge-et is kért, de miután nem ért blokkot a labda és a hálóhoz sem értek hozzá, joggal ünnepelhettek a Pénzügyőr játékosai (28:26).

A fővárosi csapat sorozatban harmadszor hódította el a trófeát (és így végleg haza is viheti), míg Jókay Zoltán immár tizenegyedik alkalommal volt kupagyőztes csapat vezetőedzője. A bronzérmes a Fino Kaposvár lett.

Röplabda, MVM Férfi Magyar Kupa
Döntő

Pénzügyőr SE–Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (17, 13, 26)
Érd Aréna, 1700
néző. V: Mezőffy, Jámbor.
PSE: Pedro 15, Magyar 2, Dávid Cs. 7, Gacs 9, Kovács Z. 17, Kiss D. 6. Csere: Feliciano, Kozsuharov (liberók), De Sousa 1, Rása. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Ciupa 10, Juhász 5, De Prá 4, Blázsovics 12, Moraes 4, Páez 5. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 1, Bibók 5, Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Egyáltalán nem volt könnyű meccs, nagyon örülök, hogy történelmet írtunk azzal, hogy zsinórban harmadszor meg tudtuk nyerni a Magyar Kupát. Az első játszma eleje nagyon nehéz volt, a harmadik szett pedig egészen fantasztikusan alakult, örülök, hogy ebből is győztesen kerültünk ki.
Toronyai Miklós: – Tudtuk, hogy nehéz lesz, sajnálom, hogy két szetten keresztül egy kicsit mintha aludtunk volna, én úgy gondolom, hogy a harmadik játszmában maximálisan kiszolgáltuk a közönséget, és mindkét csapat remekül játszott. Természetesen gratulálok az Épkar PSE-nek, mert ma jobbak voltak.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik