Férfi röplabda Extraliga: a Kistext ötszettes csatában nyert

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.22. 23:11
null
Nyert a Kistext (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap – archív)
A Kistext SE ötszettes csatában nyert a MAFC-BME vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának pénteki mérkőzésén.
RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz, 2. forduló
MAFC-BME–Kistext SE 2:3
(–22, 15, –16, 16, –8)

Folyondár utca, 50 néző. V: Szabó, Selega.
MAFC:Gomez Galvez 4, Krupánszki 14, Lescay 1, Csoma 20, Benkő 8, Eke 8.Csere:Pápai (liberó), Szabó Bence 1, Szabó Barna 4, Szabó Balázs 7.Vezetőedző:Nagy Péter.
Kistext:Makarov 11, Garcia 4, Gönczi 17, Bokor 2, Kalmár 7, Reffatti 12.Csere:Bán (liberó), Erki, Szalai 4, Szabó 6, Ghazal 2, Óhidi. Vezetőedző:Weczera Csaba.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Az ellenfél, úgy gondolom, elég kiszámíthatóan játszott, hagytuk érvényesülni ezt a könnyű játékukat, amit játszottak, az rányomta a bélyegét a mérkőzés elejére. Azután valamelyest agresszívabbak és próbáltuk a saját játékunkat erőltetni. Meg kell tanulni, hogy 1-1 pontnak, olyan lelki hatása van, amely további 3-4 ponton keresztül tovább kíséri a csapatot. Ha győzni szeretnénk egy ilyen, vagy hasonló mérkőzésen, mentálisan erősebbnek kell lennünk.
Weczera Csaba:
– Jól kezdtük a mérkőzést és sikerült is nagy csatában megnyerni az első játszmát. A másodikban egyszerűen nem úgy működött az összjátékunk ahogyan kellett volna. A harmadik etapra emiatt szerkezetet váltottunk és ezzel sikerült meglepni ellenfelünket. De hiába mert a negyedik szettben ugyanúgy szétestünk. A döntő játszma első felében mindkét csapat megcsinálta a kötelező pontjait és így 8:7-es vezetéssel fordultunk. A fiatal játékosunk Jamil egy nagyon jó szerva sorozatot kapott el és elől pedig a blokkunk is jól működött így sikerült meglépni és megnyerni a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok hogy győztünk de komolyan ki kell elemeznünk mitől voltak ezek a hosszú zárlatok. Gratulálok a MAFC csapatának is, úgy gondolom ők is hasonlóan hullámzó játékot mutattak de most a vége nekünk jött ki jobban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik