Paralimpia 2016: telekommunikációs segítség a magyar versenyzőknek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.31. 12:36
A következő négyéves ciklusban kiemelt támogatóként segíti a magyar paralimpiai csapat felkészülését a Magyar Telekom.

A 2017-től érvénybe lépő együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot szerdán, sajtótájékoztató keretében írta alá Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke és Christopher Mattheisen, a telekommunikációs cég elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Telekom első embere hangsúlyozta: miután platina fokozatú támogatói a magyar olimpiai mozgalomnak, ezért természetesnek érezték, hogy a jövőben a Magyar Paralimpia Bizottságot is segítsék. A vezérigazgató bejelentette, hogy a cég folytatja a nyáron elindított „Szurkolói Szív” kampányát, s egy alkalmazáson keresztül az egyekvagyunk.hu weboldalon bárki tud szívdobbanást küldeni a parasportolóknak is.

Szabó László a szerződés aláírását történelmi pillanatnak nevezte a hazai parasport életében, hiszen mint mondta, Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb vállalata állt melléjük.

„Véget ért egy korszak, amikor a magyar parasportolókat, s ezen keresztül a fogyatékossággal élőket félrebillentett fejjel, bárgyú mosollyal, kedves simogatással fogadott társadalmi közegnek tekintjük. Ez egy olyan erős és büszke közösség, amelyben erőforrás rejlik, s a tagjai hozzá tudnak tenni valamit a társadalmi szolidaritáshoz, s talán még a magyar gazdasághoz is" – fogalmazott az MPB elnöke.

Adámi Zsanett világcsúcstartó paraúszó, a telekommunikációs cég szívküldi kampányának arca elmondta, amióta szerepel a tévéreklámban, egészen másként tekintenek rá az utcán emberek. Hozzátette: sokkal nehezebb volt nekik a kvalifikáció, mint az ép úszóknak, de jókedvűen, bizakodva várják a riói megmérettetést.

Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Nyrt. vállalati fenntarthatósági központjának vezetője ismertette, hogy a cég Helló, holnap! névvel egy speciális, kedvezményes díjcsomagot ad a fogyatékossággal élők és segítőik számára, s ennek kidolgozása közben több országos érdekvédelmi szervezet véleményét is figyelembe vették.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik