Paralimpia 2016: ötödik lett légpisztolyban Dávid Krisztina

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.09. 18:16
A sportlövő Dávid Krisztina ötödik lett légpisztolyban a riói paralimpia pénteki versenynapján.

A civilben informatikus, s munka mellett sportoló kerekesszékes magyar versenyző, Dávid Krisztina remekül teljesített a 40 lövéses alapversenyben, 371 kört ért el, s ezzel negyedikként biztosította helyét a nyolcas fináléban. Dávid Krisztina remekül teljesített a 40 lövéses alapversenyben, 371 kört ért el, s ezzel negyedikként biztosította helyét a nyolcas fináléban.

Ebben aztán úgy szerepelt, mint az alapversenyben, azaz lövésről lövésre javult, több riválisa is kiesett mellőle, s végül 128.8 körrel ötödikként zárt. A győzelmet az iráni Szareh Dzsavanmardidodmani szerezte meg 193.4 körös teljesítménnyel.

A Budapesti Honvéd 40 éves versenyzője szerdán még a szabadpisztoly vegyes számban is érdekelt lesz Rióban.

A P1-es kategóriában versenyző kerekesszékes Gurisatti Gyula 558 kört ért el a légpisztoly 60 lövéses alapversenyében, ezzel két körrel lemaradt a nyolcas döntőről, és a 12. helyen végzett. Az 50 éves magyar sportoló később még két számban versenyez majd Rióban.

Az erőemelő Sztanó György a nyolcadik helyen végzett. A szinte az utolsó pillanatban kvótához jutó szentesi sportember nem tudott beleszólni az érmekért zajló versengésbe az 54 kilós súlycsoport 11 fős mezőnyében: 112 kilós teljesítménnyel zárt – 125 kilós egyéni legjobbjától messze elmaradva. A 128 centiméteresre nőtt magyar sportoló elsőre kinyomta a 112 kilót, majd a 122 kiló kétszer is kifogott rajta.

A 26 éves cselgáncsozó, Burányi Flóra – aki születésétől kezdve látássérült, s felnőttként teljesen elveszítette a látását, így kontúrokat sem lát az ellenfeleiből – a 2014-es világbajnok ukrán Inna Cserniak ellen kezdett, és 1:46 perc alatt kikapott, majd a második mérkőzését is elvesztette az 57 kilós súlycsoportban, így befejezte szereplését a Karióka 3-as arénában. A vigaszágon a spanyol Maria Monica Merenciano Herrerótól kapott ki 3:16 perc alatt.

A látássérült dzsúdósok két kézzel fogják meg ellenfelüket, majd ezt követően, a bírói jelzésre kezdődik meg a küzdelem. A vakok és látássérültek mindössze érzékelik riválisuk mozgását, és ennek megfelelően taktikáznak.

Az uszodában Konkoly Zsófia (S9) ötödikként ért célba előfutamában, 4:59.81 perces ideje pedig összesítésben a hetedik helyet érte, így a 100 méter háton előfutam nélkül döntős Adámi Zsanetthez (S2) hasonlóan este ő is döntőt úszhat.

Az evezősöknél Lőrincz Krisztina (AS) hatodik lett előfutamában egypárban, így szombaton a reményfutamban folytatja majd szereplését a festői Rodrigo de Freitas Lagúnában. A versenyzők 1000 métert teljesítenek.

Sikerrel vette viszont az első fordulót a kerekesszékes teniszező, Németh Roland, aki a dél-afrikai Leon Elst verte két szettben, 6:3, 6:3-ra, 1 óra 21 perc alatt, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

PARALIMPIA, RIO DE JANEIRO
Sportlövészet, nők (P2), légpisztoly

1. Szareh Dzsavanmardidodmani (Irán) 193.4 kör
2. Olga Kovalcsuk (Ukrajna) 191.2
3. Aysegul Pehlivanlar (Törökország) 172.3
…5. DÁVID KRISZTINA (Magyarország) 128.8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik