Loeb címvédőhöz méltóan megnyerte az idénynyitót

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2012.01.22. 13:34
null
Loeb nem talált legyőzőre Monte-Carlóban
Címkék
Kiválóan kezdte a 2012-es rali-világbajnokságot a címvédő Sébastien Loeb: a francia versenyző – pályafutása során immáron hatodszor – megnyerte a monte-carló-i viadalt, ezzel karrierje 68. futamgyőzelmét aratta.

 

A 80. monte-carlói viadal elején úgy tűnt, Jari-Matti Latvala megszoríthatja Loeböt, remek gumiválasztásának köszönhetően az első napon félperces előnybe került a finn versenyző. Szerdán azonban hengerproblémák miatt visszaesett, így kiszállt a győzelemért folytatott harcból.

A Minivel versenyző Dani Sordo a második szakaszon felfüggesztési gondokkal küzdött, s sokáig úgy tűnt, a dobogóra sem állhat fel, ám végül a második helyen zárt. A Fordhoz visszatérő Petter Solberg kiélezett csatát vívott Sordóval, ám a csütörtöki szakaszon a spanyol jelentős előnyre tett szert vele szemben, így végül be kellett érnie a harmadik hellyel.

Loeb finn csapattársa, Mikko Hirvonen erős kezdés után visszaesett a hatodik helyre, ám végül a negyedik helyen zárt. Remek teljesítményt nyújtott Jevgenyij Novikov: a fiatal orosz versenyző az ötödik pozíciót szerezte meg.

A kiesők között meg kell említenünk Jari-Matti Latvala mellett Sebastien Ogiert, aki a második napon hatalmasat bukott, amelynek következtében navigátora, Julien Ingrassia kézsérülést szenvedett.

A viadalt megnyerő Loeb a gyorsasági szakaszon is a leggyorsabb volt, így a maximálisan megszerezhető 28 pontot gyűjtötte be, s magabiztosan vezet a világbajnoki összetettben az első futamot követően.

MONTE-CARLO-RALI
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën DS3) 4:32:39.9 ó
2. Dani Sordo, Carlos Del Barrio (spanyol, Mini Cooper) 2:45.5 perc hátrány
3. Petter Solberg, Chris Patterson (norvég, brit, Ford Fiesta RS) 3:14.2 p h.
Az összetett állása: 1. Loeb 28 pont, 2. Sordo 18 pont, 3. P. Solberg 15 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik