MTI 2020.04.12 23:03 Frissítve: 2020.04.12 23:21

Serie A: meccs háromnaponta, rajt május 31-én – itt az újabb újrakezdési terv

Vasárnap délután is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A Real Sociedad keddtől edzésbe áll a tervek szerint (Fotó: AFP)

 

A portugál Sporting CP negyven százalékkal csökkentette futballistáinak fizetését három hónapra. A lisszaboni klub vezetősége ezalatt csak a munkabérének felét veszi fel. Az ország bajnoksága március 12. óta szünetel, az idényből még tíz forduló van hátra, a Sporting a negyedik helyen áll a tabellán.

A COPE spanyol rádióállomás úgy tudja, hogy a La Liga csapatai közül elsőként a Real Sociedadnál indulna meg újra az edzésmunka. A bajnoki tabellán negyedik, a Király Kupában pedig finalista együttes labdarúgói pénteken kaptak tájékoztatást arról, hogy a biztonsági intézkedések betartása mellett keddtől ismét közösen készülnek. Spanyolországban, a járvány egyik európai gócpontjában szigorú szabályok léptek életbe az elmúlt hetekben, keddtől azonban olyan közösségekben is újraindulhat a munka, ahol nem alapvető fontosságú tevékenységet folytatnak.

Május 31-én szeretnék újrakezdeni és július 12-ig befejezni a jelenleg szünetelő olasz futballbajnokságot a Sport Mediaset értesülése szerint. A március eleje óta kényszerpihenőt tartó játékosok május 4-től edzenének ismét, mielőtt a hónap végén már bajnoki pontokért lépnének pályára. Háromnaponként játszanának a Serie A gárdái, és a sűrített program révén hat hét alatt lebonyolítanák az összes hátralevő fordulót. A mostani idényben a járvány által leginkább sújtott régiókban (például Lombardiában) lévő együttesek csupán semleges, kevésbé fertőzött helyszínen fogadhatnák riválisaikat. Egy másik, ugyancsak vasárnapi hír szerint viszont üres lelátók előtt zajlanának a találkozók. Az olasz kormány arra készül ugyanis, hogy rendeletileg betiltsa nézők jelenlétét a futballmeccseken, egészen 2021 januárjáig. A jegybevételek elmaradása miatt csak a mostani szezonban csapatonként 75-95 millió euró veszteség éri az olasz klubokat.

A világ legnagyobb háromhetes kerékpáros-körversenyeinek egyikét, a Giro d'Italiát októberben rendezhetik meg az olasz sportági szövetség elnöke, Renato Di Rocco szerint. A nagy múltú, 1909 óta létező viadalt, amelyet a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani, az eredeti tervek szerint május 9. és 31. között bonyolították volna le úgy, hogy a nyitó időfutam és további két versenyszakasz is Magyarországon lett volna.

Óva intett a labdarúgó Premier League „mesterséges lezárásától" a Crystal Palace edzője, Roy Hodgson. A 72 esztendős szakember a londoni klub szurkolóinak címzett közleményben – amelyben köszönetet mondott minden egészségügyi dolgozóknak, valamint mindenkinek, aki részt vesz a világjárvány elleni küzdelemben – hangsúlyozta: széleskörű támogatással bír az az igény, hogy végigjátsszák az idényt.

„Nem akarunk mesterséges döntéseket a bajnokról, a Bajnokok Ligájában indulókról, vagy épp arról, ki jut fel és ki esik ki" – fogalmazott a korábbi angol szövetségi kapitány. A 29. fordulónál járó Premier League küzdelmei legalább április 30-ig szünetelnek, és Hodgson hozzáfűzte: három-négy hetes felkészülésre lesz szükség a pontvadászat újraindítása előtt. A Crystal Palace 39 ponttal a 11. helyen áll, hátránya hat pont a már európai kupaporondot érő hatodik helyen található Manchester Uniteddel szemben, míg a kiesőzóna előtt 12 pont az előnye.

Az íjászat
két szakágának magyarországi világbajnokságát is elhalasztotta a sportág nemzetközi szövetsége. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a szekszárdi 3D vb-t az Európa-bajnoksággal együtt rendezik meg jövőre, míg a történelmi íjász vb-re 2022-ben kerül sor, ennek Tata ad otthont. Eredetileg mindkettőt augusztusban rendezték volna.

2021.09.09 10:48:20

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

Jorginho elképesztő kitartásának köszönhetően minden színtéren az európai futball csúcsára ért.

2021.09.01 22:18:59

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Atalanta, a Genoa és a Torino is ügyeskedett az utolsó órákban, nem gyengült az Inter és a Nápoly.

2021.08.16 13:34:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Nem kamu a kínai tulajdonos költségcsökkentési akcióterve. Ki lesz a következő távozó?

2021.08.13 07:13:51

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Gianluigi Donnarumma ősei nyomában: íme, a világhírű olasz kapusiskola felejthetetlen alakjai.