Roma: Totti mezét és a kapitányi karszalagot kínálják az irányítónak

Vágólapra másolva!
2019.12.27. 15:07
null
Egy római srácnak sokat érhet az a 10-es mezszám (Fotó: AFP)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Roma olasz lapértesülés szerint készen áll arra, hogy Lorenzo Pellegrininek adja a 10-es mezt és a kapitányi karszalagot, ha a klubbal új szerződést köt, amelyből kiveszik a kivásárlási záradékot.

 

A 23 esztendős belső középpályás 2017 nyarán 10 millió euróért cserébe érkezett a Sassuolótól a „farkasokhoz”. Az elmúlt két és fél évben alapemberré nőtte ki magát, ebben az idényben 14 tétmérkőzésen kilenc gólpasszt osztott már ki – összességében 85 tétmeccsen 8 találat mellett 21 asszisztja van már.

A 186 centi magas futballista egyezsége 2022-ig érvényes még a klubnál, viszont csupán 30 millió eurós kivásárlási ára van, ami a topkluboknak egyáltalán nem jelent kihívást – a transfermarkt.de egyébiránt 40 millióra taksálja az értékét.

A római születésű és nevelésű labdarúgó két, Sassuolónál töltött idényt követően tért vissza a bordó mezes fővárosiakhoz, ahol a Corriere dello Sport állítása szerint a sportigazgató, Gianluca Petrachi azon ügyködik, hogy 2024-ig a csapathoz kösse Pellegrinit, akinek a szerződéséből a kivásárlási záradékot is kivennék.

A beszámoló szerint a Roma hajlandó lenne a 12-szeres olasz válogatott játékosnak adni Francesco Totti 10-es mezét – jelenleg 7-esben szerepel –, s ő örökölheti majd meg a kapitányi karszalagot Alessandro Florenzi és Edin Dzeko után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik