Prandelli fiatalítana a válogatottnál, de Buffonra számítana

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 17:55
null
Cesare Prandelli megtartotta székfoglalóját (Fotó: Reuters)
Rómában, a Stadio Olimpicóban körülbelül kétszáz újságíró jelenlétében bemutatták az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát, Cesare Prandellit. A szakvezető megbízatása négy évre szól, feladata pedig visszavezetni az olasz csapatot a világelitbe.

Prandelli az eseményen beszélt terveiről, és természetesen nem kerülhette el az elődjével, Marcello Lippivel kapcsolatos kérdéseket sem.

„Nem tudok Lippiről rosszat mondani, ne felejtsük el, 2006-ban világbajnokságot nyert a válogatottal – adta meg a tiszteletet Lippinek Prandelli, majd a jövőt tervezte. – Lippinek köszönhetően a játékosok tisztelik a nemzeti mezt, ez jó alap az újrakezdéshez. Dél-Afrikában történt, ami történt, de én megpróbálom mindennek a pozitív oldalát nézni. Remélem, ebben mindenki partner lesz, a stábom, a játékosok és a média is."

A játékosok közül Daniele De Rossit emelte ki példaként a szakember: „De Rossi igazi vezére lehet ennek a válogatottnak, minden futballista példát vehet róla."

A 2010-es világbajnokságon leginkább a kreativitás hiányzott az olaszok játékából, sokan Antonio Cassanót és Mario Balotellit követelték a csapatba: „Minden játékos számára egyértelmű kell, hogy legyen, a csapatérdek a legfontosabb. Cassano kivételes képességű játékos, aki az utóbbi években sokkal nyugodtabban és érettebben viselkedik, mint korábban. Balotelli csodálatos tehetség, de még sokat kell tanulnia, és úgy kell élnie, mint egy igazi profinak" – adott reményt Cassanónak és jótanácsot Balotellinek a Fiorentina volt vezetőedzője.

Az olasz klubok kevés lehetőséget adnak a fiataloknak, ezen Prandelli változtatna. „A labdarúgás jövőjét a fiatalok jelentik, remélem, ezt a klubjaink is hamarosan belátják. A Fiorentinánál töltött öt évem alatt sok fiatalt építettem be a csapatba, ez most sem lesz másként – nyugtatta meg a közvéleményt Prandelli, aztán folytatta. – Természetesen nem kor alapján fogok válogatni, szükség van a rutinra is. Remélem, Buffon továbbra is a válogatott rendelkezésére áll, ő lehet a fiatal és minőségi olasz válogatott csapatkapitánya."

Cesare Prandelli kapitányi debütálása augusztus 10-én lesz Londonban, az Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik