nemzetisport.hu
2018.03.15 13:47 Frissítve: 2018.03.15 14:05

Játékossors: aláírt a német válogatott a Napolinál, de tagadja

Nincs könnyű helyzetben Amin Younes: az Ajax német válogatott labdarúgója állítólag előszerződést kötött az olasz élvonalbeli Napolival, ő azonban hevesen tagadja ezt. A nápolyiak persze ragaszkodnának a Konföderációs Kupát nyerő játékoshoz.

Egyelőre rejtély, milyen mezben láthatjuk a következő szezonban Amin Younest (Fotó: AFP)

 

Ami biztos: Amin Younes szerződése a nyáron lejár az Ajaxnál. A 24 éves német válogatott futballista a télen megegyezett a Napolival, ám végül személyes okokra hivatkozva úgy döntött, nem igazol az olasz klubhoz. Lehet, hogy ezt későn tette? A Bild úgy tudja, előszerződést kötött a nápolyiakkal 2018 nyarától.

„Nevetséges lenne, ha egy többoldalas előszerződés nélkül, ami rendelkezik többek között a marketingjogokról, egyeztünk volna meg. Amelyen ráadásul 31 aláírás van – idézi a Radio Kiss Kiss Mattia Grassanit, a Napoli ügyvédjét. – Nem tudom, mire hivatkozva akarja megtámadni ezt a kontraktust. Jelen állás szerint Younes 2018. július elsejétől a Napoli játékosa lesz, ebből nem engedünk."

Grassani hozzátette: Younesnek elég nehéz lesz azt bizonyítani, hogy nem ő maga írta alá a fent említett szerződést, ráadásul vannak e-mailek is a középpályástól, amelyek bizonyítékként szolgálnak.

A német középpályás ennek ellenére a Bild szerint hevesen tagadja a megállapodást, a jövője pedig rendkívül homályosnak tűnik. Ezek után a Napoli aligha számítana rá, de az Ajaxnál sem számíthat sok jóra azok után, hogy a Heerenveen elleni bajnokin nem volt hajlandó csereként pályára lépni a hajrában – nem csoda, hogy az amszterdamiak a második csapathoz száműzték.

A Bild szerint korábbi klubja, a Borussia Mönchengladbach (amelyet 2015-ben hagyott el az Ajax kedvéért) szívesen látná ismét. Ugyanakkor az is kérdéses, hogy a Napoli jogi útra tereli-e a dolgot, mert abban az esetben, ha bizonyítja igazát az olasz klub, eltiltás is várhat Younesre.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.