De Laurentiis: A Juventusnak emiatt semmiképp sem szabad indulnia a klub-vb-n

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 12:44
Aurelio De Laurentiis úgy gondolja, a Juventus nem érdemli meg, hogy részt vegyen a klubvilágbajnokságon (Fotó: Getty Images)
Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke szerint akkor sem szabad a Juventusnak indulnia a 32 csapatos klubvilágbajnokságon, ha a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség rangsora alapján a torinói klubnak több pontja lesz, mint a Napolinak vagy a Laziónak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) rangsora alapján nyomon követhető, hogy mely együttesek lehetnek ott az első 32 csapatos klubvilágbajnokságon. 

Országonként két gárda kvalifikálhatja magát, Olaszországból az Internazionale már biztosította a helyét. A milánói klub mellett a Juventus, a Napoli és a Lazio versenyezhet a másik kiadó pozícióért. A legtöbb pontja a Juvénak van, azonban a torinói csapat már nem tud több pontot szerezni a nemzetközi porondon. A Lazio a Bayern München ellen (az első meccsen 1–0), míg a Napoli a Barcelonával (az odavágón 1–1) mérkőzik meg a Bajnokok Ligájában a legjobb 8 közé kerülésért.

A Juventus akkor lehet ott lesz az Egyesült Államokban rendezendő viadalon, ha a Lazio és a Napoli is búcsúzik, igaz, a római csapatnak egészen a döntőig kellene menetelnie a klubvilágbajnokságon való részvételhez.

A Napoli elnökének, Aurelio De Laurentiisnek megvan a véleménye az eset kapcsán. „Ha legyőznénk a Barcelonát, majd egy döntetlent és egy győzelmet szereznénk, akkor joggal kvalifikálnánk magunkat. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a Napolinak mindenképpen mennie kell, azért, mert a Juventust az UEFA megbüntette az európai kupákból való kizárással. Még a klubvilágbajnokságra sem kellene őket beengedni, amellett, hogy ez az esemény ezer problémát fog okozni a következő olasz idényben” – idézi a Juventusnak odaszúró De Laurentiist a tuttomercatoweb.com.

A KLUBVILÁGBAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐIRŐL ÉS A PONTSZÁMÍTÁSI RENDSZERRŐL ITT OLVASHAT! 

A 2025-ÖS, 32 CSAPATOS KLUBVILÁGBAJNOKSÁG MÁR BIZTOS RÉSZTVEVŐI
Az első számú kontinentális kupasorozatok győztesei: Palmeiras (Brazília), Manchester City (Anglia), Flamengo (Brazília), Al-Ahli (Egyiptom), Real Madrid (Spanyolország), Al-Hilal (Szaúd-Arábia), Vidad Casablanca (Marokkó), Chelsea (Anglia), Fluminense (Brazília), Urava Red Diamonds (Japán), Club León (Mexikó), Monterrey (Mexikó), Seattle Sounders (Egyesült Államok)
A konföderációs klubrangsor alapján: Bayern München (Németország), Paris Saint-Germain (Franciaország), Internazionale (Olaszország), FC Porto (Portugália), Benfica (Portugália), Auckland City (Új-Zéland)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik