Nedved a családján kívül mindent odaadna a BL-győzelemért

Vágólapra másolva!
2008.09.04. 20:07
Pavel Nedvednek már csak egy cél lebeg a szemei előtt: megnyerni a Bajnokok Ligáját. A cseh középpályás a feleségén és gyermekein kívül mindent feláldozna a legjelentősebb európai klubtrófeáért. Nedved elmondta, hogy sokkal erősebbnek érzi a Juventust, mint tavaly ilyenkor.
Nedved (balra) szemei előtt csak a BL-győzelem lebeg
Foró: Reuters
Nedved (balra) szemei előtt csak a BL-győzelem lebeg
Nedved (balra) szemei előtt csak a BL-győzelem lebeg
Foró: Reuters
Nedved (balra) szemei előtt csak a BL-győzelem lebeg

Pavel Nedved az év végén visszavonul az aktív játéktól (ha nem gondolja meg újra magát), de előtte még egy fontos dolgot el akar érni a futballpályán: megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A Juventus cseh középpályása sok mindent elért már hosszú pályafutása során – a Lazióval például megnyerte a KEK utolsó kiírását, úgy, hogy a győztes gólt ő lőtte a Mallorca elleni fináléban (2–1) –, de a BL-serleget még egyszer sem emelhette a magasba.

„Mindent feláldoznék a BL-győzelemért. Még a golfpartikat is Alessandro Del Pieróval és Mauro Camoranesivel, mindent, kivéve a feleségemet és a gyermekeimet” – mondta Nedved.

„Ha megnyernénk a sorozatot, még a tokiói klubvilágbajnokságra is elutaznék” – folytatta lelkesen a 36. születésnapját augusztus 30-án betöltő cseh középpályás, aki szerint ebben a bajnokságban a Juve sokkal erősebb lesz, mint az előző idényben volt.

„Jól igazoltunk a nyáron, Amaurival és a többi új fiúval sokkal jobbak a lehetőségeink, de a klub legendái, Gianluigi Buffon és Alessandro Del Piero ugyancsak velünk vannak még, ráadásul a bundabotrányt követően lelkileg is megerősödtünk, így nem lesz könnyű legyőzni minket.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik