Ökölvívó-vb: az utolsó magyar versenyzők is búcsúztak

Vágólapra másolva!
2021.11.01. 22:13
null
Bernáth Attila állt a legközelebb a továbbjutáshoz (Fotó: Matey István/Hajdú-Bihari Napló)
Nincs már magyar bunyós versenyben, elfogyott tíztagú válogatottunk. A három második hetet megélő öklözőnk közül a legközelebb a továbbjutáshoz az 51 kilós Bernáth Attila állt, pedig neki volt az egyik legkeményebb riválisa. Az orosz Ahtyem Zakirov ellen igencsak odatette magát a debreceni fiú, és ha egy kőkemény balhorogtól nem kerül földre nyolc másodperccel a záró gong előtt, akár meg is nyerhette volna az így egyhangú pontozással az ellenfél javára eldőlő meccset. De földre került...

 

A 63.5 kilós nyíregyházi Kovács Richárd sorsolásában halványan az érem is benne volt (Káté Gyula 2009-es bronza óta nem állt felnőtt világbajnoki dobogón magyar ökölvívó), ám benne is maradt, miután a török Kerem Özmen már a nyolc közé jutásért jobbnak bizonyult nála. Csak a rend kedvéért: Kovácsnak az indiai Shiva Thapa következett volna az éremért.

A másik Kovács, a 80 kilós, honvédos Pál ért már el bravúrt Belgrádban, a nyolcaddöntőben még nagyobb kellett volna, de a kazahok ifjúsági világbajnoka, Nurbek Oralbaj túlságosan rágós falatnak bizonyult, és ezzel az utolsó magyar búcsúzott a vb-ringtől.

Kedden este már valamennyi meccsen a világbajnoki dobogó lesz a tét, hogy aztán a szerdai szünnapot követően már az érmek színéről döntsön a még állva maradó 52 ökölvívó. Magyar bunyós az idén sincs köztük.

FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Nyolcaddöntő. 51 kg: Zakirov (orosz)–Bernáth Attila p. gy. (5:0). 63.5 kg: Özmen (török)–Kovács Richárd p. gy. (5:0). 80 kg: Oralbaj (kazah)–Kovács Pál p. gy. (5:0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik