Ökölvívás: Joshua és Fury december 3-án csap össze

Vágólapra másolva!
2022.09.13. 14:20
December 3-án léphet szorítóba a két brit nehézsúlyú világklasszis bokszoló, Tyson Fury és Anthony Joshua, miután az időpontban is megállapodtak a felek.

Anthony Joshua – aki a WBA, az IBF, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoka volt, de címét elvette tőle, majd a múlt hónapban Szaúd-Arábiában rendezett visszavágón is legyőzte az ukrán Olekszandr Uszik – minden feltételét elfogadta Tyson Furynak, aki a szintén a legnagyobb világszervezetek közé tartozó WBC-nek a világbajnoka.

A decemberi, várhatóan cardiffi színhelyű csatát megerősítő válasz után Fury promótere, Frank Warren annyit közölt, hogy részükről is rendben a dolog, s a „szerződés hamarosan megérkezik” Joshuáékhoz. Hírek szerint a nagyon sok millió fontos gázsival kecsegtető összecsapás bevételein a világbajnoknak kedvező 60:40 százalékos arányban osztoznak a felek.

Fury tavalyi sikeres címvédése után azt mondta, hogy visszavonul, ebben a hónapban azonban jelezte, van az a pénz, amennyiért ismét ringbe száll, s kihívta Joshuát a „Battle of Britain” néven, a brit profi ökölvívás legnagyobb csatájaként hirdetett mérkőzésre.

„Anthony Joshua, tudom, hogy elveszítettél egy harcot Uszik ellen, de szeretném megadni neked a lehetőséget, hogy megküzdj velem a WBC nehézsúlyú világbajnoki övéért” – nyilatkozta Fury.

„Tizenkét menetes küzdelemből jössz, tehát készen állsz. Néhány hónapos felkészülési időt adok neked” – tette hozzá a 34 éves veretlen bokszoló, aki egy döntetlen mellett 32 győzelmet számlál. A 32 éves Joshua mérlege: 24 nyertes meccs és három vereség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik