Ökölvívás: Fury elárulta, mi lesz a taktikája Whyte ellen

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 12:05
null
Tyson Fury úgy gondolja, boksztudást tekintve mérföldekkel Dillian Whyte előtt jár (Fotó: Getty Images)
Rekordszámú, 94 ezer néző előtt feszül egymásnak szombat éjszaka a londoni Wembleyben a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury, valamint kihívója, az ideiglenes világelső Dillian Whyte. A szakértők és a szurkolók nagy része esélytelenebbnek tartja Whyte-ot, ám Fury egyáltalán nem becsüli le aktuális riválisát – számolt be róla a profiboksz.hu.

 

„Jelenleg csak Dillian Whyte-ra koncentrálok, nem gondolok a visszavonulásra (Fury korábban arról beszélt, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése – a szerk.). Az összecsapás után végiggondolom, mit tartogat számomra a jövő. Jelenleg egy nagy feladat megoldása áll előttem. Sokan alábecsülik Whyte-ot, én viszont egyáltalán nem. Január óta edzésben vagyok, minden rekordot megdöntöttem a teremben, szóval jól érzem magam, jól formában vagyok, és jól is nézek ki. Nem becsülöm le a fickót, megadom neki azt a tiszteletet, amit Deontay Wildernek is megadtam” – mondta Tyson Fury a szombati mérkőzést megelőzően.

USZIK TANULMÁNYOZNI FOGJA AZ ÖSSZECSAPÁST

A nehézsúlyú WBA-, WBO-, IBF-, IBO-világbajnok Olekszandr Uszik március végén elhagyta a háború sújtotta Ukrajnát, hogy felkészülhessen az Anthony Joshua elleni visszavágójára. A rutinos ukrán öklöző promótere, Alekszander Kraszjuk elárulta a Sky Sportsnak, hogy ügyfele is nézni, tanulmányozni fogja a Fury–Whyte összecsapást (könnyen elképzelhető, hogy címegyesítő mérkőzést fog vívni a győztessel).

„Uszik menedzsere és én a ring mellől tervezzük végignézni a találkozót. Mivel Uszik edzőtáborban van, a tévében követi majd az eseményeket.”

Ezzel együtt a „Gipsy Kingnek” most sem kellett a szomszédba mennie magabiztosságért.

„Bármelyik stílust választom, le fogom őt győzni. Ebben hiszek, és a saját képességeimben. Boksztudást tekintve úgy gondolom, hogy mérföldekkel előtte járok. Az első menetben azonnal le fogom támadni. Nem titok, hogy mit akarok csinálni. Kimegyek, és már az első perceben megszórom bombákkal. Jó show-t fogok nyújtani a nézőknek, aztán remélhetőleg egy nagy ütéssel elküldöm aludni.”

Az általános vélekedés szerint Whyte egyetlen sansza, ha egy nagy ütéssel padlóra küldi a világbajnokot. A korábbi kiválóságok – Carl Froch, Tony Bellew és David Haye – is látnak esélyt Whyte győzelmére.

„Dillian keményen üt, ahogy minden nehézsúlyú. Ugyanezt mondták Wilderről is: »Ne állj meg előtte!'« Mindannyian tudjuk, végül mi történt. Ez egy bokszmeccs, majd alkalmazkodom, ha a szorítóban leszek.”

A mérkőzést és a gálát szombaton – várhatóan 20 órától – PPV (előfizetéses) konstrukcióban közvetíti az Aréna4+.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik