Profi boksz: az év kiütése? Brutális KO-val lett világbajnok a brit – videó

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.05. 13:58
null
A karrierje első világbajnoki címét begyűjtő Joe Cordina joggal pályázhat a 2022 legnagyobb kiütéséért járó díjra (Fotó: Getty Images)
Papíron esélyesként, de kihívóként lépett ringbe szombat késő este Cardiffban a helyiek veretlen reménysége, Joe Cordina (15–0–0, 9 KO-TKO), hogy letaszítsa trónjáról az IBF nagypehelysúlyú világbajnokát, a japán Kenicsi Ogavát (26–2–1, 18). A találkozó minden várakozást felülmúlóan rövidre sikerült: a 30 éves Cordina a második menetben egy közelről, szűken elengedett, fejre mért jobbossal brutálisan letaglózta Kenicsit, az elterülő világelsőnek pedig esélye sem volt a kitisztulásra, kiszámolta a vezetőbíró – írta a profiboksz.hu.

 

A karrierje első világbajnoki címét begyűjtő Cordina az összecsapást lezáró megmozdulásával joggal pályázhat az idei év legnagyobb kiütéséért járó díjra.


Fulton könnyed címvédése
Huszonegyedik profi mérkőzésén a 21. győzelmét aratta, így megvédte a WBC és az WBO kispehelysúlyú világbajnoki címét Stephen Fulton. A 27 éves philadelphiai bunyós szombaton éjszaka Minneapolisban húzott kesztyűt, kihívója az egykori világelső, Daniel Roman volt. Fulton a 12 felvonásos találkozót kifejezetten könnyedén lehozta, kaliforniai vetélytársának alig volt válasza a címvédő gyorsaságára, mozgékonyságára, így a menetet is alig veszítő Fulton egyhangú pontozásos sikerrel (119:109, 120:108, 120:108) zárta az estét.
A rendezvényen szorítóba lépett a WBA nagyközépsúlyú reguláris világbajnoka, David Morrell is: a 24 éves, veretlen kubai bunyós a negyedik menetben megállította az arkansasi Kalvin Hendersont (TKO).

profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik