Ökölvívás: új orosz bajnoka van a WBO-nak félnehézsúlyban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.18. 10:34
Az orosz Szergej Kovaljov lett a WBO új félnehézsúlyú bajnoka, miután Walesben négy menetben legyőzte az 2011 óta regnáló Nathan Cleverlyt

Cleverly a várakozásoknak megfelelően hosszú egyeneseire és gyorsaságára alapozva próbálta meglepni az Egyesült Államokban élő orosz kihívóját, akinek jobb szeménél a második menetben fel is szakadt a bőr. Cleverly azonban vesztébe rohant a következő felvonásban, a bal-jobb egyenes kombinációk erőltetése helyett egyre közelebb került Kovaljovhoz, aki igazolva félelmetes ütőerejét, pontos és kimért találatokkal gyakorlatilag pillanatok alatt lerendezte a világbajnokot.

Egy jobbkezes és egy bal felütés páros után Cleverly megszédült, és a kötelekhez szorulva el is szenvedte pályafutása első számolását. A szemmel láthatóan folytatásra képtelen Cleverly egy kis bírói segítséggel még elmehetett egy utolsó szünetre, de a negyedik menetben már nem volt kegyelem, a kiütés király orosz rövidre zárta a dolgot.

Kovaljov ezzel 23. profi meccsén 20. kiütéses sikerét könyvelhette el és az HBO-val a háta mögött komoly mérkőzésekben reménykedhet az Egyesült Államokban. A WBO-nál várhatóan szabadon választott címvédés vár az oroszra, utána pedig a Sauerland-istállót erősítő Jürgen Brahmer lehet kötelező kihívója.

Szombat éjszaka az IBF középsúlyánál is trónfosztás történt: a világelső ausztrál Daniel Geale Atlantic Cityben a brit Darren Barkerrel csapott össze. A találkozót a kihívó kezdte jobban, azonban a címvédő Geale a 6. menetben megvillant, és egy testütéssel padlóra küldte Barkert. A londoni bunyós a számolás után komoly elánnal vetette bele magát a küzdelembe, amiből nagy verekedés alakult ki a ring közepén. A küzdelmes, de nem túl színvonalas összecsapást végül megosztott pontozással nyerte Barker, 116:111, 114:113 és 113:114-es pontozólapok mellett. Az előmérkőzések során a spanyolok korábbi Európa-bajnoka a hatodik menetben állította meg az IBF pehelysúlyú világbajnokát, Jhonaton Romerót.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik